Reprezentanca do 16 let je včeraj nadaljevala turnir v Kapošvarju. Za prvi obračun dneva so jih čakali vrstniki iz Avstrije. Tekma z našimi severnimi sosedi je vedno nekaj posebnega, tesna in negotovo, to pot pa je bila tudi groba. Naš mladi napadalec Jaka Sodja je pri tem led zapustil poškodovan, saj ima zlomljeno ključnico.

Grobost nasprotnika je najlepše kaznovati z zadetki in to so mladi slovenski hokejisti tudi delali. Avstrijci so z grobostjo pričeli že v uvodnih minutah, s tem pa so hitro greli kazensko klop. Slovenija je že prvi power play spremenila v vodstvi in v tem tempu nadaljevala vse do konca prve tretjine. Kar štirje zadetki v mreži Avstrije so Sloveniji dajali veliko prednost pred nadaljevanjem, vsi zadetki pa so bili doseženi z igralcem ali celo dvema več. Druga tretjina je bila manj groba in do izraza je prišel hokej. Avstrijci so več poskušali in tudi edini zadeli, en zadetek v naši mreži pa je bilo vse, kar je nasprotnikom uspelo doseči. Zadnja tretjina je bila podobna prvi. Avstrijci so hitro dosegli zadetek priključka, nato pa se vrnili v star ritem iz prve tretjine. Veliko grobih naletov jih je vodilo na kazensko klop, mladi Risi pa so to znali izkoristiti. Dodali so dva zadetka iz power playa, enega pa celo z igralec manj in si priigrali zasluženo zmago. Končni izid je bil 7:3 (4:0, 0:1, 3:2) v korist Slovenije, razmerje v kazenskih minutah pa je bilo 10:106.

Strelci za Slovenijo:  Kujavec 2, Drozg 2, Seršen, Kosmač.

Sledil je polfinalni obračun, nasprotnik Risom pa so bili Madžari. V pravi goleadi so se zmage veselili domačini. Slovencem se je močno poznal zahteven nastop proti Avstrijcem. V prvi tretjini sta bili ekipi izenačeni, tako v igri, kot tudi rezultatsko, kasneje pa je mladim Risom počasi pohajala moč. Sicer so v začetku druge tretjine še prešli v vodstvo, a so Madžari že v tem delu naredili nekaj malega razlike, ki so jo skozi odločilni tretji del le še večali. Madžari so v drugem in tretjem delu dosegli po pet zadetkov in srečanje odločili sebi v prid. Tako je Slovencem ostal boj za bron, ki bo danes, nasprotnik pa bo reprezentanca Italije. Končni izid dvoboja z Madžari je bil 11:5 (1:1, 5:3, 5:1).

Strelci za Slovenijo: Drozg 2, Kosmač, Jugovic, Lapornik.