19. avgust 2022, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja International Hockey League v moški članski kategoriji v sezoni 2022/23, v katerem bodo nastopala moštva naslednjih klubov: 

1. HK TriglavKranj
2. HK SlavijaJunior
3. HK LedX Celje
4. HDD Sij A Jesenice
5. HDK Maribor
6. SKHL Crvena Zvezda
7. KHL Sisak
8. HK Vojvodina
9. Team Croatia select

Sistem tekmovanja: REDNI DEL TEKMOVANJA in KONČNICA 
Začetek tekmovanja: oktober 2022
Konec tekmovanja: april 2023
Igralna dneva: sreda, sobota, v končnici med tednom
Število tekem: 16 v rednem delu in 3/15 na tekmah končnice 

Pravico nastopa imajo igralci, registrirani pri nacionalni panožni zvezi. Za tuje igralce je potrebna mednarodna transfer karta IIHF, ali pisno potrdilo IIHF. Na tekmi ima pravico nastopiti za klub 5 tujih igralcev.

V rednem delu tekmovanja igrajo vse ekipe po dvokrožnem sistemu (doma in v gosteh). V rednem delu tekmovanja, kakor tudi v celotnem tekmovanju, moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60 minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po 3 igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 5 kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage.

Za zmago po 60 minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60 minutah igre 0 točk.

V končnici tekmuje osem (8) prvouvrščenih moštev iz rednega dela tekmovanja

Četrtfinalni pari: 1:8, 2:7, 3:6 in 4:5
Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz petih tekem).

Polfinalna para: zmagovalec 1:8 proti zmagovalcu 4:5 in zmagovalec 2:7 proti zmagovalcu 3:6
Moštva igrajo na tri zmage (boljši iz petih tekem).

Finale: zmagovalca polfinala igrata za 1. mesto.
Moštvi igrata na tri zmage (boljši iz petih tekem).

Moštva v končnici tekmovanja na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60-ih minutah prvih tekem končnice se igra kratki podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po 3 igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 5 kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage.

Na odločilnih tekmah končnice, to je na drugi oz. tretji tekmi četrtfinala ter na tretji (v primeru, da ena od ekip vodi z 2:0 v zmagah), četrti ali peti polfinala ter finala se ob neodločenem rezultatu po 60-ih minutah igra dolgi podaljšek (pet igralcev v polju in vratar) do »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da po 20-ih minutah ni zmagovalca, se igra novi dolgi podaljšek do »zlatega gola«, oz. 20 minut in tako naprej.

Prednost domačega igrišča v končnici ima višje uvrščeno moštvo v rednem delu tekmovanja.

Razpored tekmovanja