16. avgust 2022, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja Mednarodne hokejske lige IHL U-13, ki obenem šteje za državno prvenstvo v kategoriji mlajših dečkov, v sezoni 2022/23, v katerem bodo nastopala moštva naslednjih klubov:

1. HKMK Bled
2. HD Hidria Jesenice
3. HK SŽ Olimpija
4. HK Triglav Kranj
5. HK Celje
6. HDK Maribor
7. HK Slavija Junior
8. EC KAC
9. Team Steiermark
10. EC Imo VSV

Pravico nastopa imajo igralci rojeni leta 2010 in mlajši.

Sistem tekmovanja: REDNI DEL TEKMOVANJA in KONČNICA
Začetek tekmovanja: september 2022
Konec tekmovanja: april 2023
Igralni dan: sobota
Število tekem: 18 (redni del) in 2/14 v končnici

V rednem delu moštva igrajo po dvokrožnem sistemu vsak z vsakim enkrat doma in enkrat v gosteh.

V rednem delu tekmovanja moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 54 minutah tekme, se izvajajo kazenski streli: prva serija po 5 kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage.

Za zmago po 54 minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 54 minutah igre 0 točk.

V končnici igrajo vsa moštva.

Para osmine finala: (A) 7:10, (B) 8:9
Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem). Poraženca četrtfinala igrata za končno 9. mesto na dve zmagi.

Četrtfinalni pari: 1:(B), 2:(A), 3:6 in 4:5
Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem). Poraženci igrajo za razvrstitev od 5. – 8. mesta na dve zmagi po sistemu: Najvišje uvrščeni po rednem delu proti najnižje uvrščenem po rednem delu. Preostali dve ekipi igrata med sabo. Zmagovalca igrata za končno 5. mesto, poraženca za končno 7. mesto.

Polfinalna para: zmagovalec 1:(B) proti zmagovalcu 4:5 in zmagovalec 2:(A) proti zmagovalcu 3:6
Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem).

Finale: zmagovalca polfinala igrata na tri zmage (boljši iz 5 tekem) za 1. mesto. Poraženca polfinala igrata na dve zmagi (boljši iz 3 tekem) za 3. mesto.

Moštvo, ki v finalu za 1. mesto zmaga trikrat, postane zmagovalec IHL U-13 v sezoni 2022/23. Tekmovanje IHL U-15 je tudi tekmovanje za DP mlajših dečkov Slovenije. Če v finalu za prvo mesto zmaga tuje moštvo, oz. igrata dve tuji moštvi, postane državni prvak v kategoriji mlajših dečkov najvišje uvrščeno slovensko moštvo.

Na tekmah končnice moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 54 minutah tekme, se igra »kratki« podaljšek s po 3 igralci v polju in vratarjem do »zlatega gola« oz. 5 minut, ob ponovnem neodločenem izidu se izvajajo kazenski streli, v prvi seriji pet, nato po eden izmenično do zmage.

Prednost domačega igrišča v končnici ima višje uvrščeno moštvo v rednem delu tekmovanja.

Razpored tekem