16. avgust 2022, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja Mednarodne hokejske lige IHL U-15, ki obenem šteje za državno prvenstvo v kategoriji dečkov, v sezoni 2022/23, v katerem bodo nastopala moštva naslednjih klubov:

1. HK Triglav Kranj
2. HD Hidria Jesenice
3. HK SŽ Olimpija
4. HDK Maribor
5. HDD Bled
6. EC KAC
7. HKMK Bled
8. HK Slavija Junior
9. HK LedX Celje
10. Select Team BG

Pravico nastopa imajo igralci/ke rojeni leta 2008 in mlajši, ter dekleta rojena leta 2007.

Sistem tekmovanja: REDNI DEL TEKMOVANJA in KONČNICA
Začetek tekmovanja: september 2022
Konec tekmovanja: april 2023
Igralni dan: četrtek in nedelja, v končnici med tednom
Število tekem: 18 (redni del) in 2/14 v končnici

V rednem delu moštva igrajo po dvokrožnem sistemu vsak z vsakim enkrat doma in enkrat v gosteh.

Moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60 minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po 3 igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 5 kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage.

Za zmago po 60 minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60 minutah igre 0 točk.

V končnici igrajo vsa moštva.

Para osmine finala: (A) 7:10, (B) 8:9
Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem). Poraženca četrtfinala igrata za končno 9. mesto na dve zmagi.

Četrtfinalni pari: 1:(B), 2:(A), 3:6 in 4:5
Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem). Poraženci igrajo za razvrstitev od 5. – 8. mesta na dve zmagi po sistemu: Najvišje uvrščeni po rednem delu proti najnižje uvrščenem po rednem delu. Preostali dve ekipi igrata med sabo. Zmagovalca igrata za končno 5. mesto, poraženca za končno 7. mesto.

Polfinalna para: zmagovalec 1:(B) proti zmagovalcu 4:5 in zmagovalec 2:(A) proti zmagovalcu 3:6
Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem).

Finale: zmagovalca polfinala igrata na tri zmage (boljši iz 5 tekem) za 1. mesto. Poraženca polfinala igrata na dve zmagi (boljši iz 3 tekem) za 3. mesto.

Moštvo, ki v finalu za 1. mesto zmaga trikrat, postane zmagovalec IHL U-15 v sezoni 2022/23. Tekmovanje IHL U-15 je tudi tekmovanje za DP dečkov Slovenije. Če v finalu za prvo mesto zmaga tuje moštvo, oz. igrata dve tuji moštvi, postane državni prvak v kategoriji dečkov najvišje uvrščeno slovensko moštvo.

Moštva na tekmah v končnici igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60 minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po 3 igralci v polju in vratarjem, na kar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 5 kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage.

Prednost domačega igrišča v končnici ima višje uvrščeno moštvo v rednem delu. tekmovanja.

Razpored tekem