5. julij 2019, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja  Mednarodne hokejske lige IHL U-15, ki obenem šteje za državno prvenstvo v kategoriji dečkov, v sezoni 2019/20, v katerem bodo nastopala moštva naslednjih klubov:

1. EC KAC (AUT)
2. HD Hidria Jesenice (SLO)
3. HK SŽ Olimpija (SLO)
4. HK Triglav (SLO)
5. HDD Bled (SLO)
6. Team Zagreb (CRO)
7. HK MK Bled (SLO)
8. HK Slavija Junior (SLO)
9. HK True Celje (SLO)
10. HDK Maribor (SLO)

Pravico nastopa imajo igralci rojeni leta 2005 in mlajši.

Sistem tekmovanja: enodelno tekmovanje s končnico
Začetek tekmovanja: september 2019
Konec tekmovanja: marec 2020
Igralni dan: nedelja; v končnici med tednom
Število tekem: 18 v rednem delu in 2/9 v končnici
Igralni čas: 3 x 20 minut; ogrevanje na ledu 10 minut s paki

Tekmovanje IHL U-15 je tudi tekmovanje za državno prvenstvo dečkov Slovenije. Če na finalni tekmi za 1. mesto zmaga tuje moštvo, oz. igrata dve tuji moštvi, postane državni prvak v kategoriji dečkov najvišje uvrščeno slovensko moštvo.

REDNI DEL

Moštva igrajo v enotni skupini po dvokrožnem ligaškem sistemu. Vsako moštvo v 1. in 2. krogu igra proti vsakemu doma in na tujem po enkrat.

Moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60-ih minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po tremi igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po pet kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po en kazenski strel izmenično do zmage.

Za zmago po 60-ih minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60-ih minutah igre 0 točk.

KONČNICA

V končnici nastopa osem najbolje uvrščenih moštev po rednem delu. Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem).

Četrtfinalni pari: 1:8, 2:7, 3:6 in 4:5

Polfinalna para: zmagovalec 1:8 proti zmagovalcu 4:5 in zmagovalec 2:7 proti zmagovalcu 3:6

Finale: zmagovalca polfinala igrata za 1. mesto; poraženca polfinala pa za 3. mesto.

Na tekmah končnice moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60-ih minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po tremi igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po pet kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po en kazenski strel izmenično do zmage.

Razpored tekem državnega prvenstva dečkov