5. julij 2019, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja Mednarodne hokejske lige IHL U-17, ki obenem šteje za državno prvenstvo v kategoriji kadetov, v sezoni 2019/20, v katerem bodo nastopala moštva naslednjih klubov:

1. EC KAC (AUT)
2. HD Hidria Jesenice (SLO)
3. HK SŽ Olimpija (SLO)
4. HK Triglav (SLO)
5. Team Zagreb (CRO)
6. HK MK Bled (SLO)
7. HK Slavija Junior (SLO)
8. HK True Celje (SLO)
9. HDK Maribor (SLO)
10. EC VSV (AUT)

Pravico nastopa imajo igralci rojeni leta 2003 in mlajši.

Sistem tekmovanja: enodelno tekmovanje s končnico
Začetek tekmovanja: september 2019
Konec tekmovanja: marec 2020
Igralni dan: sobota in torek, v končnici med tednom
Število tekem: 27 in 2/9 v končnici

Tekmovanje IHL U-17 je tudi tekmovanje za državno prvenstvo kadetov Slovenije. Če na finalni tekmi za 1. mesto zmaga tuje moštvo, oz. igrata dve tuji moštvi, postane državni prvak v kategoriji kadetov najvišje uvrščeno slovensko moštvo.

REDNI DEL

Moštva igrajo v enotni skupini po trikrožnem ligaškem sistemu. Vsako moštvo v 1. in 2. krogu igra proti vsakemu doma in na tujem po enkrat, razpored tekem za 3. krog pa je bil postavljen na podlagi žreba številk klubov, ki je potekal 27.8.2019. Številke klubov bodo postavljene po klasičnem razporedu v Bergerjevih tablicah za deset nastopajočih.  

Moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60-ih minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po tremi igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po pet kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po en kazenski strel izmenično do zmage. 

Za zmago po 60-ih minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60-ih minutah igre 0 točk.

KONČNICA

V končnici nastopa osem najbolje uvrščenih moštev po rednem delu. Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem).

Četrtfinalni pari: 1:8, 2:7, 3:6 in 4:5

Polfinalna para: zmagovalec 1:8 proti zmagovalcu 4:5 in zmagovalec 2:7 proti zmagovalcu 3:6

Finale: zmagovalca polfinala igrata za 1. mesto.

Na odločilnih tekmah končnice, to je na drugi oz. tretji tekmi četrtfinala, polfinala ter finala, se ob neodločenem rezultatu po 60-ih minutah igra dolgi podaljšek (štirje igralci v polju in vratar) do »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da po 20-ih minutah ni zmagovalca, se igra novi dolgi podaljšek do »zlatega gola«, oz. 20 minut in tako naprej.

Razpored tekem državnega prvenstva kadetov