30. julij 2017, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja Mednarodne hokejske lige (IHL) v kategoriji kadetov (U-16) – ki obenem šteje za državno prvenstvo Slovenije v omenjeni kategoriji – v sezoni 2017/18, v katerem bodo nastopala moštva naslednjih klubov:

– HD Mladi Jesenice
– HK Olimpija
– HK Slavija Junior
– HKMK Bled
– HK Triglav Kranj
– HDK Maribor
– HK ECE Celje
– Team Zagreb
– SKHL Crvena Zvezda

Sistem tekmovanja: enodelno tekmovanje s končnico
Začetek tekmovanja: september 2017
Konec tekmovanja: marec 2018
Igralni dan: sobota in torek, v končnici med tednom
Število tekem: 24 in 6/9 v končnici

REDNI DEL
Moštva igrajo v enotni skupini po trikrožnem ligaškem sistemu, vsako moštvo v prvem in drugem krogu igra proti vsakemu doma in na tujem, razpored tretjega kroga pa bo postavljen na osnovi uvrstitev po dveh krogih.

V rednem delu tekmovanja, kakor tudi v celotnem tekmovanju, moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60 minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po 3 igralci v polju in vratarjem, na kar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 3 kazenske strele izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage.

Za zmago po 60 minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60 minutah igre 0 točk.

KONČNICA
V končnici nastopa prvih osem moštev po rednem delu

Četrtfinale: moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem).

Pari četrtfinalnih tekem:
1:8
2:7
3:6
4:5

Polfinale: moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem).

Para polfinalnih tekem:
zmagovalec 1:8 – zmagovalec 4:5
zmagovalec 2:7 – zmagovalec 3:6

Finale: moštvi igrata na dve zmagi (boljši iz 3 tekem).

Za 1.mesto: zmagovalca polfinala
Za 3. mesto: poraženca polfinala

Na odločilnih tekmah končnice, to je na 2. oz. 3. tekmi četrtfinala, polfinala ter finala, se ob neodločenem rezultatu po 60. minutah igra dolgi podaljšek (4 igralci v polju in vratar) do »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da v 20. minutah ni gola, se igra novi dolgi podaljšek do »zlatega gola«, oz. 20 minut in tako naprej.

Zmagovalec finala postane zmagovalec IHL tekmovanja kadetov U-16 za sezono 2017/18. V primeru, da bo to tuje moštvo, naslov državnega prvaka Slovenije v kategoriji kadetov U-16 osvoji najvišje uvrščeno slovensko moštvo.

Razpored tekem državnega prvenstva kadetov