5. julij 2018, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja Mednarodne hokejske lige IHL U-19, ki obenem šteje za državno prvenstvo v kategoriji mladincev, v sezoni 2019/20, v katerem bodo nastopala moštva naslednjih klubov:

1. HK Slavija Junior (SLO)
2. HD Hidria Jesenice (SLO)
3. HK SŽ Olimpija (SLO)
4. HK Triglav (SLO)
5. HDK Maribor (SLO)
6. KHL Mladost (CRO)
7. HK MK Bled (SLO)
8. SKHL Crvena Zvezda (SRB)

Pravico nastopa imajo igralci rojeni leta 2001 in mlajši ter do trije igralci rojeni leta 2000.

Sistem tekmovanja: enodelno tekmovanje s končnico
Začetek tekmovanja: september 2019
Konec tekmovanja:  marec 2020
Igralni dan: nedelja in četrtek; v končnici med tednom
Število tekem: 28 v rednem delu in 2/9 v končnici

Tekmovanje IHL U-19 je tudi tekmovanje za državno prvenstvo mladincev Slovenije. Če na finalni tekmi za 1. mesto zmaga tuje moštvo, oz. igrata dve tuji moštvi, postane državni prvak v kategoriji mladincev najvišje uvrščeno slovensko moštvo.

REDNI DEL
Moštva igrajo v enotni skupini po štirikrožnem ligaškem sistemu, vsako moštvo igra proti vsakemu 2 tekmi doma in 2 tekmi na tujem.

V rednem delu tekmovanja, kakor tudi v celotnem tekmovanju, moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60-ih minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po tremi igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po pet kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po en kazenski strel izmenično do zmage. 

Za zmago po 60-ih minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60-ih minutah igre 0 točk. 

KONČNICA
V končnici nastopajo vsi klubi. Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem).

Četrtfinalni pari: 1:8, 2:7, 3:6 in 4:5

Polfinalna para: zmagovalec 1:8 proti zmagovalcu 4:5 in zmagovalec 2:7 proti zmagovalcu 3:6

Finale: zmagovalca polfinala igrata za 1. mesto.

Na odločilnih tekmah končnice, to je na drugi oz. tretji tekmi četrtfinala, polfinala ter finala, se ob neodločenem rezultatu po 60-ih minutah igra dolgi podaljšek (štirje igralci v polju in vratar) do »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da po 20-ih minutah ni zmagovalca, se igra novi dolgi podaljšek do »zlatega gola«, oz. 20 minut in tako naprej.

Razpored tekem državnega prvenstva mladincev