21. julij 2018, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja Mednarodne hokejske lige IHL U-16, ki obenem šteje za državno prvenstvo v kategoriji kadetov, v sezoni 2018/19, v katerem bodo nastopala moštva naslednjih klubov:

– HD Hidria Jesenice
– HK SŽ Olimpija
– HK MK Bled
– HK Slavija Junior
– Team Zagreb*
– HK Triglav Kranj
– SKHL Crvena Zvezda
– HDK Maribor
– HK ECE Celje
– EC KAC

* Team Zagreb je naknadno odpovedal sodelovanje.

Pravico nastopa imajo igralci rojeni leta 2003 in mlajši.

Sistem tekmovanja: enodelno tekmovanje s končnico
Začetek tekmovanja: september 2018
Konec tekmovanja: april 2019
Igralni dan: sobota in torek, v končnici med tednom
Število tekem: 27 in 2/9 v končnici

Tekmovanje IHL U-16 je tudi tekmovanje za državno prvenstvo kadetov Slovenije. Če na finalni tekmi za 1. mesto zmaga tuje moštvo, oz. igrata dve tuji moštvi, postane državni prvak v kategoriji kadetov najvišje uvrščeno slovensko moštvo.

REDNI DEL
Moštva igrajo v enotni skupini po trikrožnem ligaškem sistemu. Vsako moštvo v 1. in 2. krogu igra proti vsakemu doma in na tujem po enkrat, razpored tekem za 3. krog pa se postavi na podlagi žreba številk. Številke klubov bodo postavljene po klasičnem razporedu v Bergerjevih tablicah za deset nastopajočih.  

Moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60-ih minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po tremi igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 3 kazenske strele izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage. 

Za zmago po 60-ih minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60-ih minutah igre 0 točk.

KONČNICA
V končnici nastopa osem najbolje uvrščenih moštev po rednem delu. Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem).

Četrtfinalni pari: 1:8, 2:7, 3:6 in 4:5

Polfinalna para: zmagovalec 1:8 proti zmagovalcu 4:5 in zmagovalec 2:7 proti zmagovalcu 3:6

Finale: zmagovalca polfinala igrata za 1. mesto; poraženca polfinala pa za 3. mesto.

Na odločilnih tekmah končnice, to je na drugi oz. tretji tekmi četrtfinala, polfinala ter finala, se ob neodločenem rezultatu po 60-ih minutah igra dolgi podaljšek (štirje igralci v polju in vratar) do »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da po 20-ih minutah ni zmagovalca, se igra novi dolgi podaljšek do »zlatega gola«, oz. 20 minut in tako naprej.

Razpored tekem državnega prvenstva kadetov

Razpored tekem tretjega kroga rednega dela tekmovanja (označeno z modro).