21. julij 2018, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja Mednarodne hokejske lige IHL U-12, ki obenem šteje za državno prvenstvo v kategoriji mlajših dečkov, v sezoni 2018/19, v katerem bodo nastopala moštva naslednjih klubov:

– HK Slavija Junior
– KHL Mladost
– HK MK Bled
– HK SŽ Olimpija A
– HD Hidria Jesenice
– HK Triglav Kranj
– KHL Zagreb
– HK ECE Celje
– HDK Maribor
– KHL Medveščak
– HDD Bled
– HK SŽ Olimpija B
– EC KAC

Pravico nastopa imajo igralci rojeni leta 2007 in mlajši.

Sistem tekmovanja: enodelno tekmovanje s končnico
Začetek tekmovanja: september 2018
Konec tekmovanja: april 2019
Igralni dan: sobota in torek
Število tekem: 24 v rednem delu in 2/9 v končnici
Igralni čas: 3 x 18 minut

Tekmovanje IHL U-12 je tudi tekmovanje za državno prvenstvo mlajših dečkov Slovenije. Če na finalni tekmi za 1. mesto zmaga tuje moštvo, oz. igrata dve tuji moštvi, postane državni prvak v kategoriji mlajših dečkov najvišje uvrščeno slovensko moštvo.

REDNI DEL
Moštva igrajo v enotni skupini po dvo-krožnem ligaškem sistemu. Vsako moštvo igra proti vsakemu doma in na tujem po enkrat.

V rednem delu tekmovanja moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 54 minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po tremi igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po tri kazenske strele izmenično, nato po potrebi po en kazenski strel izmenično do zmage.

Za zmago po 54-ih minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 54-ih minutah igre 0 točk.

KONČNICA

V končnici nastopa osem najbolje uvrščenih moštev po rednem delu. Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem).

Četrtfinalni pari: 1:8, 2:7, 3:6 in 4:5

Polfinalna para: zmagovalec 1:8 proti zmagovalcu 4:5 in zmagovalec 2:7 proti zmagovalcu 3:6

Finale: zmagovalca polfinala igrata za 1. mesto; poraženca polfinala pa za 3. mesto.

Na tekmah končnice moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 54-ih minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po tremi igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po tri kazenske strele izmenično, nato po potrebi po en kazenski strel izmenično do zmage.

Razpored tekem državnega prvenstva mlajših dečkov