24. julij 2017, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja Mednarodne hokejske lige (IHL) v kategoriji mladincev (U-18) – ki obenem šteje za državno prvenstvo Slovenije v omenjeni kategoriji – v sezoni 2017/18, v katerem bodo nastopala moštva naslednjih klubov:

– HD Mladi Jesenice
– HK Triglav
– HK Olimpija
– HK Slavija Junior
– HDK Maribor
– HKMK Bled
– SKHL Crvena Zvezda
– Team Zagreb

Pravico nastopa imajo igralci rojeni leta 2000 in mlajši.

Sistem tekmovanja: enodelno tekmovanje s končnico
Začetek tekmovanja: september 2017
Konec tekmovanja: marec 2018
Igralni dan: nedelja, četrtek in v končnici med tednom
Število tekem: 28 v rednem delu in 3/9 v končnici

REDNI DEL
Moštva igrajo v enotni skupini po 4-krožnem ligaškem sistemu, vsako moštvo igra proti vsakemu 2 tekmi doma in 2 tekmi na tujem.

V rednem delu tekmovanja, kakor tudi v celotnem tekmovanju, moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60 minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po 3 igralci v polju in vratarjem, na kar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 3 kazenske strele izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage.

Za zmago po 60 minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz.po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60 minutah igre 0 točk.

KONČNICA
V končnici nastopajo vsi klubi.

Četrtfinale: moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem)

Pari četrtfinalnih tekem:
1:8
2:7
3:6
4:5

Polfinale: moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem)

Para polfinalnih tekem:
zmagovalec 1:8 proti zmagovalcu 4:5
zmagovalec 2:7 proti zmagovalcu 3:6

Finale: moštvi igrata na dve zmagi (boljši iz treh tekem).

Za 1.mesto: zmagovalca polfinala
Za 3. mesto: poraženca polfinala

Na odločilnih tekmah končnice, to je na 2. oz. 3. tekmi četrtfinala, polfinala ter finala, se ob neodločenem rezultatu po 60. minutah igra dolgi podaljšek (4 igralci v polju in vratar) do »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da v 20. minutah ni gola, se igra novi podaljšek do »zlatega gola«, oz. 20 minut in tako naprej.

Prednost domačega igrišča v končnici ima višje uvrščeno moštvo v rednem delu tekmovanja.

Zmagovalec finala postane zmagovalec IHL tekmovanja mladincev U-18 za sezono 2017/18. V primeru, da bo to tuje moštvo, naslov državnega prvaka Slovenije v kategoriji mladincev U-18 osvoji najvišje uvrščeno slovensko moštvo.

Razpored tekem državnega prvenstva mladincev