21. julij 2018, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja  Mednarodne hokejske lige IHL U-14, ki obenem šteje za državno prvenstvo v kategoriji dečkov, v sezoni 2018/19, v katerem bodo nastopala moštva naslednjih klubov:

– HK SŽ Olimpija
– HD Hidria Jesenice
– HK MK Bled
– Team Zagreb*
– HK ECE Celje
– EC KAC
– HDK Maribor A
– HK Slavija Junior
– HK Triglav Kranj

* Team Zagreb je naknadno odpovedal sodelovanje.

Pravico nastopa imajo igralci rojeni leta 2005 in mlajši.

Sistem tekmovanja: enodelno tekmovanje s končnico
Začetek tekmovanja: september 2018
Konec tekmovanja: april 2019
Igralni dan: nedelja in sreda
Število tekem: 24 v rednem delu in 2/9 v končnici
Igralni čas: 3 x 20 minut

Tekmovanje IHL U-14 je tudi tekmovanje za državno prvenstvo dečkov Slovenije. Če na finalni tekmi za 1. mesto zmaga tuje moštvo, oz. igrata dve tuji moštvi, postane državni prvak v kategoriji dečkov najvišje uvrščeno slovensko moštvo.

REDNI DEL
Moštva igrajo v enotni skupini po trikrožnem ligaškem sistemu. Vsako moštvo v 1. in 2. krogu igra proti vsakemu doma in na tujem po enkrat, razpored tekem za 3. krog pa se postavi na podlagi žreba številk. 

Moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60-ih minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po tremi igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 3 kazenske strele izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage. 

Za zmago po 60-ih minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60-ih minutah igre 0 točk.

KONČNICA
V končnici nastopa osem najbolje uvrščenih moštev po rednem delu. Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem).

Četrtfinalni pari: 1:8, 2:7, 3:6 in 4:5 

Polfinalna para: zmagovalec 1:8 proti zmagovalcu 4:5 in zmagovalec 2:7 proti zmagovalcu 3:6 

Finale: zmagovalca polfinala igrata za 1. mesto; poraženca polfinala pa za 3. mesto.

Na tekmah končnice moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60-ih minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po tremi igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po tri kazenske strele izmenično, nato po potrebi po en kazenski strel izmenično do zmage.

Razpored tekem državnega prvenstva dečkov

Razpored tekem tretjega kroga rednega dela tekmovanja (označeno z modro).

Razpored tekem končnice državnega prvenstva dečkov