Članska hokejska reprezentanca Slovenije se je danes predstavila novinarjem na novinarski konferenci pred odhodom na pripravljalni turnir v beloruski Gomel. Selektor Matjaž Kopitar bo s svojim pomočnikom Nikom Zupančičem v Belorusijo odpeljal 23 igralcev.

“Vsi vemo, kam gremo. Lahkih tekem ne bo, a to smo si želeli. Le proti močnejšim nasprotnikom se bomo naučili tisto, kar nam manjka. Ta čas za turnirje, ki jih ni veliko, je treba izkoristiti in igrati s čim boljšimi, da od tega kaj odneseš. Na to gledam s pozitivne strani in prepričan sem, da bodo tudi fantje dali vse od sebe. Starejši bodo vlekli voz, mlajši pa vedo, da je to njihova priložnost za vstop v ekipo,” je na novinarski konferenci povedal selektor članske hokejske reprezentance, ki je objasnil, zakaj je sprva objavil širši spisek igralcev: “Prav zaradi tega, ker so vedno zagodle kakšne poškodbe, sem poklical več igralcev. Napadalcev je bilo tako še zmeraj preveč, branilcev je bilo preveč do včeraj, ko je prišel poškodovan Klemen Pretnar. Roko na srce pa jih veliko več v tem trenutku niti ne bi mogel poklicati.”

V Gomelu bodo v prvem napadu igrali Tomaž Razingar, Edo Terglav in Rok Tičar, v drugem so Anže Ropet, Jaka Ankerst in Žiga Pance, v tretjem Matej Hočevar, Eric Pance in Ken Ograjenšek, v četrtem pa Marjan Manfreda, Andrej Židan in Anže Kuralt. Branilski pari pa bodo Aleš Kranjc in Sabahudin Kovačevič, Damjan Dervarič in Igor Cvetek, Andrej Tavželj in Žiga Grahut ter Maks Selan in Luka Tošič. Vratarji so Andrej Hočevar, Gašper Krošelj in Matija Pintarič.

Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi kapetan, Tomaž Razingar: “V Gomelu bo turnir izredno močan. Pri nas kar nekaj igralcev manjka, priložnost bodo dobili novi fantje. A reprezentančni stroj deluje in pripravljamo se na SP v Ljubljani. Vsi fantje so šli skozi proces reprezentanc, znajo igrati hokej in skrivnosti ni. Na tem zboru bo igra hitrejša in na višji ravni kot v ligah, kjer igramo. Videlo se bo, kdo lahko, kdo ne more, je pa res, da je SP še daleč in ekipa se bo še spremenila,”

Poleg Andreja Tavžlja bo pomočnik kapetana v Belorusiji tudi Edo Terglav, ki je povedal: “Na začetku sezone sem imel počeno kost v stopalu, zdaj igram mesec in pol in sem komaj čakal, da spet začnem. Zdaj prihajam v formo, kakršno hočem in te tri tekme mi bodo prišle zelo prav. Zavedamo se, da bo turnir močan. Vsako tekmo bo treba vzeti posebej, treba bo biti discipliniran. Če bomo to sestavili, lahko odigramo zelo pozitivno.”

Tekme Slovenije v Gomelu po slovenskem času:

Četrtek, 10. november ob 17. uri – Slovenija : Belorusija

Petek, 11. november ob 13. uri – Danska : Slovenija

Sobota, 12. november ob 11. uri – Rusija 2 : Slovenija