Slovenski hokejist Žiga Pavlin je poleg Žige Lina Hočevarja prejel priznanje, ki ga je športnikoma podelilo Evropsko Fair Play združenje, predal pa jima ga je olimpionik Miroslav Cerar.

Predsednik Slovenske olimpijske akademije Miroslav Cerar je slovenskima športnikoma zasluženi priznanji športnikoma predal na prošnjo kongresa Evropskega Fair Play združenja, ki je letos potekal na Dunaju. 

Žiga Pavlin je odlični slovenski hokejist, član olimpijske reprezentance Soči 2014 in Pjongčang 2018, ki trenutno igra na Slovaškem. Na pomembni tekmi slovaške hokejske lige je vplival na sodniško odločitev in s tem na trenutni rezultat na tekmi. Pavlin je sodniku nakazal, da nad njim ni bilo prekrška, po tem ko je sodnik igralca nasprotnega moštva poslal na kazensko klop zaradi domnevnega prekrška. S svojo odločitvijo je prikazal pomen športne igre in Fair Playa. Kasneje se je rezultat na tekmi obrnil in njegova ekipa je uspela zmagati. Njegovo ravnaje je zabeležil Fair Play odbor pri slovaškem olimpijskem komiteju.

Žiga, čestitamo in si želimo, da bi tudi mladi športniki sledili zgledu fair-playa.