Slovenski reprezentanci ni uspelo presenetiti in z zmago proti Danski potrditi obstanek v trenutni diviziji. O naši usodi tako odloča dvoboj Poljakov in Avstrijcev. Pred srečanjem je imel trener Gorazd Drinovec kar precej težav z boleznijo v ekipi, zaradi katere ni mogel nastopiti Luka Kraigher.

Začetek srečanja je pripadel Slovencem. Počasi, a zanesljivo so prevzemali pobudo in si plošček prisvojili. Ob tem so si priborili prednost igralca več. Napadi so bili obetavni, ne pa tudi učinkoviti. Najbližje zadetku je bil Vid Jazbec, katerega projektil je stresel le vratnico. Danska je prvič resneje napadla v osmi minuti, Žan Us pa je poskus nasprotnika mirno zadržal. Sledila je kombinacija Nika Pema in Klemena Drozga, ki je po preigravanju prišel v ugoden položaj za strel, plošček pa je za malo zletel preko cilja. Ob slovenskem prekršku so Danci pritisnili na gol Žana Usa, pri tem pa tudi zadeli. Iz bližine je bil uspešen Sonny Hertzberger. Po doseženem zadetku so Danci nadaljevali s pritiskom, ob ponovni slovenski izključitvi so bili ponovno v priložnosti doseči zadetek, vendar je obramba Slovenije vzdržala vse nalete. Zadnje minute prve tretjine so bile ponovno slovenske. Najprej je lepo priložnost zamudil Sebastjan Hadžič, ob nadaljevanju akcije pa so si Danci pomagali s prekrškom. Risi so poskušali, pol minute z dvema igralcema več pa se je zdela idealna priložnost za izenačenje. Nevaren je bil Luka Petelin, kljub pritisku pa Slovencem ni uspelo izenačiti. Nekaj kazni za izključenega Danca je tako ostalo še za začetek druge tretjine.

 

Risom prednosti ni uspelo izkoristiti, kljub temu pa so nadaljevali z aktivno igro. V 24. minuti je nevarno poskusil Sebastjan Hadžič, njegov strel pa je zletel preko gola. Le nekaj kasneje se je po odbitem ploščku v lepi priložnosti znašel Klemen Drozg, žal pa ni bil dovolj natančen. Sledilo je obdobje manj zanimive igre, z redkimi poskusi ene in druge ekipe, nato pa so Risi spet pokazali več želje po zadetku. Sebastjan Grošelj je prvi zapretil, nato pa se je razpoloženi Klemen Drozg spet prebil pred gol, prostora za zadetek pa ni bilo. V novem power playu slovenska reprezentanca ni pripravila akcije za zadetek, povsem na koncu pa je bilo zelo vroče tudi pred golom Žana Usa. Izid se ni menjal, Sloveniji pa je ostalo še 20 minut ujeti nasprotnika.

 

Slovenci so v zadnjem delu morali kreniti po zmago, če so o svojem obstanku želeli odločati sami. Hitro so izsilili nov prekršek nasprotnika, ob prednosti igralca več pa je bil najprej blizu uspehu Vid Jazbec, le nekaj za tem še Jaka Podrekar, pred iztekom kazni pa je samostojno prodrl še Miha Logar. Danci so hitro odgovorili in izsilili prekršek. Izid se ni spremenil, do spremembe pa ni prišlo niti po akciji Drozga in Pema. Nevaren poskus Aljaža Uduča je bil plen danskega vratarja, po seriji slovenskih pritiskov pa je sledil protinapad Dancev. Na modri črti je svojim branilcem pobegnil Nikolaj Ehlers in matiral Žana Usa. Ob novem power playu so Danci svojo prednost še povišali, z modre črte pa je bil uspešen Mathias Asperup. Risi so poskušili še enkrat na vso moč in to pot le uspeli. Po poskusih Drozga je plošček v danski gol pospravil Nik Pem. Upanje je bilo ponovno živo, a so ga Danci z novim zadetkom hitro pogasili. V power playu so se Risi še enkrat približali. Po strelu Pema z modre črte je bil pred golom uspešen Kristjan Čepon. Slovenci so v zadnjo minuto tekme krenili z igralcem več, ob tem pa vratarja zamenjali za šestega napadalca. Danski vratar je imel veliko dela, opravil pa ga je odlično in Slovenija je še četrtič priznala poraz.

 

Ob koncu je bil za igralca tekme pri Sloveniji razglašen Nik Pem, kot najboljši igralec naše reprezentance skoz celotni turnir se je predstavil Luka Petelin, slovenska reprezentanca pa je prejela nagrado za fair play.

Svetovno prvenstvo divizije I, skupina A:

Danska : Slovenija 4:2
(1:0, 0:0, 3:2)

Sanok Arena. Gledalcev 50. Sodniki: Pesina (CZE), Korba (SVK),  Pardatscher (ITA)

Strelci: 1:0 Hertzberger (Aagaard, Larsen, 12., PP1), 2:0 Ehlers (Aagaard, Nielsen, 49.), 3:0 Asperup (Aagaard, Herzberger, 52., PP1), 3:1 Pem (Drozg, 54.), 4:1 Bjorkstrand (Eller, 54.), 4:2 Čepon (Pem, Logar, 55., PP1)

Kazenske minute: Danska 24 (6+10 (Eller), 2, 6), Slovenija 6 (2, 0, 4)

Streli na gol: Danska 30 (12, 6, 12), Slovenija 27 (10, 6, 11)

Slovenija: Us, Trelc, Logar, Pem, Petelin, Drozg, Potočnik, Stan, Uduč, Jazbec, Podrekar (C), Škrjanec, Jeklič, Ograjenšek, Jezovšek, Simšič, Čepon, Grošelj, Vinčec, Kelc, Hadžič. Trener: Gorazd Drinovec.