Slovensko hokejsko reprezentanco po porazu na prvi tekmi čaka v ponedeljek že nov tekmec. Na drugi strani bo stala domaža Južna Koreja, ki je v prvem krogu izgubila proti Madžarski. Risi pravijo, da morajo izboljšati realizacijo in igro ob igralcu več.

Svetovno prvenstvo se za Rise in navijače ni začelo po pričakovanjih. Proti Japonski so povedli, imali pobudo, kar dokazuje tudi statistika. Imeli so kar 27 strelov, Japonci na drugi strani 15, a dosegli le en zadetek. Prav tako pa niso bili pravi niti ob igralcu več na ledu. ”Popraviti moramo igro ob igralcu več. Več moramo streljati in narediti več, če se lahko tako izrazim, prometa pred nasprotnikovimi vrati. Vratarju moramo zapreti pogled. V tem primeru bo tudi kakšen več plošček šel v gol,” je o receptu za prvo zmago dejal Jan Urbas, z njim pa se je strinjal tudi Marcel Rodman: ”V današnjem hokeju se dela razlika v power playu. In tu bo potrebno nekaj storiti.”

Prva priložnost za izboljšanje realizacije bo že v ponedeljek proti Koreji, ki je v prvem krogu izgubila visoko proti Madžarski. ”Pričakujem podobno ekipo kot je Japonska. Morda nimajo pri Koreji takšne globine, vendar bodo na splošno zelo podobno. Mislim, da bodo igrali podobno kot Japonci. A ne glede na to, kdo je na drugi strani, mi vemo, da moramo odigrati bolje,” pred obračunom pravi starejši izmed bratov Rodman, branilec Mitja Robar pa dodaja: ”Kako igrajo, bomo slišali na sestanku pred tekmo. Osebno pričakujem podobno ekipo kot je bila Japonska. Korejci bodo čakali na svojo priložnost, da bi nas ujeli malo zaspane.”