Slovenska hokejska reprezentanca je danes opravila prvi trening v dvorani v Gojangu, kjer bo na sporedu svetovno prvenstvo. V nedeljo bo prvi nasprotnik Slovenije Japonska.

Izbranci Matjaža Kopitarja in celotna zasedba so danes v jutranjih urah zapustili hotel, kjer so bili nastanjeni po prihodu v Južno Korejo in se odpravili proti dvorani Mokdong, kjer pa niso trenirali, le spakirali so opremo in nadaljevali pot proti dvorani v Gojangu, kjer bo tudi odigrano svetovno prvenstvo divizije I. V omenjeno dvorano so danes prispele tudi preostale reprezentance, Risi pa so v glavni dvorani opravili enourni trening. Že v nedeljo pa jih čaka prva tekma na turnirju.

”Velikokrat sem že dejal, da bo prav prva tekma najbolj pomembna na tem turnirju. Čakajo nas hitri Japonci. Potrebno bo odigrati tako, kot smo na zadnjih dveh tekmah. Potrebno pa bo narediti čim manj prekrškov. V njihovi tretjini moramo preživeti čim več časa. Čim hitreje moramo doseči zadetek. Potem bo vse lažje. Definitivno pa bodo imeli Japonci tudi kakšen protinapad. To je njihov način igre. Motivacija ne sme biti vprašljiva. Ne smemo si privoščiti spodrsljaja. Poskrbeti moramo, da bo naša igra prava in v tem primeru tudi rezultat ne bo izostal,” je po treningu razmišljal kapetan Tomaž Razingar, ki igra v napadu skupaj s francoskima prvakoma Boštjanom Goličičem in Jako Ankerstom. Reprezentančni kapetan je ocenil, kako so se ujeli: ”Zelo dobro. Zaenkrat je vse skupaj super. Je pa prvenstvo nekaj drugega. Potrebovali bomo štiri napade, vsi bomo morali prispevati k uspehu svoj delež.”

DSC_0070

Sodeč po zadnjih dveh tekmah in treningih bo prvi napad sestavljala trojica Jan Muršak, Jan Urbas in Aleš Mušič. Zadnji se je proti Japonski dvakrat že vpisal med strelce (obakrat leta 2009), tako da ve, kako igrati proti hokejistom iz dežele vzhajajočega sonca. ”Kot se spominjam preteklih medsebojnih obračunov, lahko rečem, da so bili Japonci hitri. Potrebno bo paziti na njihove protinapade. Zato moramo v nevtralni tretjini brez ploščka odigrati stoodstotno,” pravi napadalec Olimpije, ki smo ga spomnili, da so bili obračuni vedno izenačeni: ”Če pogledamo hokej v današnjem času, se vse tekme končajo s tesnim rezultatom. Na tem tekmovanju tako ni večjih favoritov. Vse tekme bo potrebno odigrati zbrano. Predvsem v obrambi. V napadu pa bomo morali izkoristiti svoje priložnosti in nasprotniku vsiliti naš ritem igre. Če bomo igrali svojo igro, potem ne bi smelo biti težav.” Danes se je ekipi sicer priključil tudi zdravnik Klemen Stražar.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6003932489273904033?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]