SP divizije II, skupina A za ženske

Avtor: Barbara Javornik
Fotografija: Denis Zelnik

Po grobi igri reprezentance Hrvaške v prvi tretjini so Risinje izkoristile igro 5-3 in v sedmi minuti povedle. Gol je dosegla Laura Deisinger po podaji Tamare Lepir. Zaradi številnih izključitev Hrvatic v prvih desetih minutah prve tretjine so Slovenke imele na ledu občutno premoč. Hrvaška je nato zaigrala umirjeno, igra je postala enakovredna. V 17. minuti so reprezentantke Hrvaške uspele izenačiti, zadela je Anja Kadijevič. Takoj po prejetem zadetku, je Pia Pren zadela vratnico.

V drugi tretjini smo bili priča napadalni igri na obeh straneh, vendar nobene večje priložnosti. V 14. minuti je Pia Pren ponovno zadela vratnico.

V osmi minuti igre tretje tretjine je zadetek za 1 proti 2 za Hrvaško reprezentanco dosegla Ela Filipec. Pia Pren je že čez 8 sekund po hrvaškem vodstvu po podaji Laure Deisinger izenačila rezultat s fantastičnim zadetkom. Vratnica je po napaki v slovenski obrambi preprečila veselje Hrvaške reprezentance. V zadnjih minutah so Risinje zabeležile veliko prekrškov, vendar zaradi odlične obrambe slovenskih deklet ni prišlo do zadetka.
Po rednem delu tekme, ki se je končal z 2 proti 2, je sledil 5-minutni podaljšek, ki prav tako ni postregel z zadetki.

V kazenskih strelih je le Pia Pren uspela doseči zadetek, ter tako Risinjam prinesla prvo in hkrati zadnjo zmago v Svetovnem prvenstvu za ženske, divizija II, skupina A.

Slovenska reprezentanca je prvenstvo zaključila na petem mestu, z dvema točkama. Najuspešnejša igralka na slovenski strani je bila vsekakor Pia Pren, ki je zadela 6 golov. Sledi ji Laura Deisinger, ki je zadela enkrat, zabeležila pa je tudi dve podaji. V statistiko se je vpisala tudi Tamara Lepir z eno podajo.

Prvo mesto so dosegle reprezentantke Demokratične ljudske republike Koreje, ki so zmagale na vseh petih tekmah. Zadele so 33 golov, prejele pa le 7. Drugo mesto so dosegle reprezentantke Madžarske, ki so zmagale na štirih tekmah. Zadele so 26 golov, prejele 6 golov. Tretje mesto so dosegle Avstralke, z tremi zmagami, enajstimi danimi goli ter dvanajstimi prejetimi.


Lestvica po končanem tekmovanju:

Pos. Team GP OTW W L +/- GDF Pts
1 Severna Koreja 5 0 5 0 33/7 +26 15
2
Madžarska
5 0 4 1 26/6 +20 12
3 Avstralija 5 0 3 2 11/12 -1 9
4 Nova Zelandija 5 0 2 3 12/23 -11 6
5 Slovenija 5 1 0 4 7/18 -11 2
6 Hrvaška 5 0 0 4 4/27 -23 1

 

Utrinki iz tekme:

slovenija avstralija

Slovenska reprezentanca

slovenija avstralija

Slovenska reprezentanca