8. september 2017, Celje – Drugi dan tekmovanja za pokalno lovoriko je v popoldanskem terminu ponudil štajersko-ljubljanski obračun med hokejisti HDK Maribor in HK Slovenske železnice Olimpija. Ljubljanska ekipa, ki se je v preteklosti posvečala predvsem delu z mlajšimi selekcijami, je v letošnji sezoni sestavila člansko ekipo. Slednja bo, poleg pokalnega tekmovanja, nastopila tudi v državnem prvenstvu, skupaj s HDD SIJ Acroni Jesenice, pa bo že čez nekaj dni začela meriti moči v Alpski hokejski ligi.

2017sep08_MAR-OLI-04

Ljubljanski hokejisti so že v uvodnem delu upravičili vlogo favoritov današnjega srečanja, saj so dominirali na ledeni ploskvi. Čeprav je bilo težišče dogajanja večino časa v obrambni tretjini Maribora, pa je bilo na prvi zadetek potrebno čakati vse do desete minute. A tudi po prvem zadetku Zmaji niso zmanjšali pritiska in slabi dve minuti kasneje zadeli še v drugo. Ljubljančani so pritisk nekoliko zmanjšali le ko so imeli igralca manj na ledu, kar je ekipi Maribora omogočilo, da organizira napad in tako poskuša zmanjšati zaostanek. V tej svoji nameri pa niso bili uspešni in ostalo je le pri lepi priložnosti.  Na drugi strani so Ljubljančani dobri dve minuti pred prvim odmorom še tretjič zatresli nasprotnikovo mrežo in postavili rezultat prve tretjine 3:0.

2017sep08_MAR-OLI-02

Premoč hokejistov iz Tivolija se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. Mariborski hokejisti so le s težavo prihajali iz svoje obrambne tretjine, tako da resnih priložnosti pred Olimpijinim golom v tem delu tekme ni bilo. Medtem ko je mlademu ljubljanskemu čuvaju mreže dela primanjkovalo, pa je na drugi strani mariborski imel polne roke. V drugih dvajsetih minutah je štajerska obramba klonila še dvakrat, čeprav je bilo priložnosti za zadetek še kar nekaj. Ob drugem odmoru in rezultatu 5:0 v korist Olimpije je tako vse kazalo na to, da bomo tudi v zaključku tekme videli podobno predstavo.

2017sep08_MAR-OLI-03

Napovedi so se pokazale za pravilne, čeprav je bilo opaziti, da so hokejisti Olimpije nekoliko stopili s plina. Kljub temu se je pak skoraj celoten čas zadrževal v obrambni tretjini Maribora, ljubljanski hokejisti pa so ga vztrajno usmerjali proti nasprotnikovi mreži. To jim je do zadnjega sodnikovega piska uspelo še dvakrat in tako postaviti končni izid 7:0

Hokejiste Olimpije tako jutri popoldne čaka polfinalni obračun s HK Triglav Kranj.

HDK Maribor – HK SŽ Olimpija 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)

0:1 – 09:15 Hebar (Chvatal, Selan)
0:2 – 11:17 Petek (Uduč)
0:3 – 17:45 Uduč (Snoj Č., Petek)
0:4 – 24:30 Hebar (Selan) SH1
0:5 – 29:54 Koren (Ulamec)
0:6 – 46:53 Zibelnik (Koren)
0:7 – 49:29 Pesjak (Groznik, Hebar)