27. marec 2017, Bled – Hokejisti HK Olimpija so z drugo zmago v finalni seriji končnice državnega prvenstva mlajših dečkov premagali HK MK Bled in tako osvojili naslov najboljših v letošnji sezoni do 12 let.

Prvo finalno tekmo v Ljubljani so igralci Olimpije pred dnevi dobili dokaj prepričljivo (7:2), a trener Igor Beribak ter njegova pomočnika Andrej Hebar in Rok Prusnik so se zavedali, da na Bledu to ponoviti ne bo enostavno. In res je bilo tako.

Tekma se je pričela odprto. Najprej smo videli nekaj manjših priložnosti na obeh straneh, nato pa je že v drugi minuti sledila prva izključitev na strani Olimpije, katere pa blejski hokejisti niso izkoristili. Še več, nekaj časa so z igralcem manj bili celo Ljubljančani tisti, ki so napadali in formirali napadalno formacijo okoli blejskih vrat. Prva prava priložnost za zadetek je sledila v 5. minuti  Ljubljanski napadalci so krenili v napad in se z nekaj lepimi preigravanji na sredini igrišča hitro znašli v napadalni tretjini. Prvi strel na gol je blejski vratar še ubranil, odbitka pa več ni mogel in Olimpija se je veselila zgodnjega vodstva. V 10. minuti smo videli nov prekršek Zmajev. Tokrat so bili domači igralci učinkovitejši. Nekaj časa so vrteli plošček okoli obrambe Ljubljančanov. Sledil je močan strel z modre črte, ki ga je ljubljanski vratar sicer ubranil, a je plošček zletel preko gola, kjer ga je dobil blejski napadalec, ki je zadrsal pred Ljubljanska vrata in dosegel zadetek. Do konca tretjine se je hitra igra nadaljevala in v njej so si domači igralci priigrali nekaj pol-priložnosti, a novega zadetka ni bilo.

Blejski igralci so pobudo iz konca prve tretjine prenesli tudi v drugo tretjino. Več so napadali in bili nevarnejši. Lepo priložnost za nov zadetek so v 21. minuti po hitrem protinapadu zapravili ljubljanski igralci, a priložnost na drugi strani je bilo v nadaljevanju vseeno bistveno več in zgolj veliki borbenosti v obrambnih nalogah ter razpoloženemu ljubljanskemu vratarju gredo zasluge, da se mreža gostov ni zatresla. V 29. minuti je do svoje priložnosti po daljšem času prišla tudi Olimpija, a se protinapad po levi strani ni zaključil z zadetkom. Druga tretjina se je tako končala brez zadetkov.

V uvodnih minutah zadnje tretjine je bil ponovno izključen Igralec Olimpije. V igri 5 na 4 igralci Bleda sicer niso bili posebej nevarni, a vseeno so bile to minute, kjer so bili več pri ploščku domači igralci in kjer so morali Ljubljančani bistveno več drsati in se truditi, da obdržijo rezultat nespremenjen. Po nekaj pol-priložnostih na strani Bleda, so do prave priložnosti prišli tudi Zmaji. V hitrem protinapadu z leve strani je plošček najprej krenil do enega igralca, nato še do drugega, ta pa je ustrelil, a je bil strel žal izveden že malce preveč s strani, tako da ga je blejski vratar uspel ubraniti. Ljubljanski igralci so s trudom in borbenostjo zaustavili nalete blejskih igralcev. Čisto proti koncu srečanja, pa so celo prevzeli pobudo, a se je redni del srečanja končal brez zmagovalca.

V prvi seriji kazenskih strelov  je najprej Ljubljanski napadalec z lepim visokim strelom ugnal blejskega vratarja. Ta je plošček skorajda ubranil, a je ta vseeno končal na mreži. Na drugi strani je blejski igralec poskušal s strelom po tleh, a je bil ljubljanski vratar dovolj zbran, da je strel brez težav ukrotil. V drugi seriji sta bila oba vratarja uspešna v svoji obrambah. V tretji seriji pa je ljubljanski napadalec pridrsal do vrat, s preigravanjem poslal vratarja na desno stran, sam pa zadrsal na drugo in zanesljivo zadel v mrežo. Serija kazenskih strelov je bila s tem končana in Ljubljančani so se že veselili osvojitve naslova državnega prvaka.

Poročilo o tekmi: Vladimir Ban, HK Olimpija
Fotografija: Mitja Pipan

Končno poročilo HZS o državnem prvenstvu U12