11. oktober 2016, Jesenice – HDD Olimpija je superpokalni prvak Slovenije za leto 2016, potem ko je v obračunu s tradicionalnimi tekmeci HDD Sij Acroni Jesenice le te premagala s 4:2.

Gostje iz Ljubljane so na premieri superpokalnega tekmovanja povedli v 9. minuti, ko je jeseniškega čuvaja mreže Usa premagal ljubljanski napadalec Bussieres. Slaba volja med navijači železarjev je trajala le slabi dve minuti, saj je nekdanji zmaj, v letošnji sezoni pa železar, Jure Sotlar zagotovil izenačujoči zadetek za domače moštvo. V nadaljevanju je zaradi zavlačevanja igre Olimpija morala dve minuti odigrati z igralcem manj ledu, a domači hokejisti te prednosti niso vnovčili z zadetkom, ki bi jih popeljal v vodstvo. Pač pa so to, potem ko so bile moči ponovno izenačene, storili gostje iz Ljubljane, ko je v 14. minuti mrežo železarjev zatresel Harty in postavil izid, s katerim sta obe ekipi odšli na prvi odmor.

IMG_5931

V drugem delu gledalci v dvorani Podmežakla, kljub priložnostim ob igralcu več na ledu na obeh straneh, zadetka niso videli. Strelsko so prevladovali ljubljanski hokejisti, saj so proti jeseniškemu golu usmerili kar devet strelov, medtem ko je železarjem to uspelo le dvakrat. Na drugi odmor sta ekipi odšli predčasno, saj je bilo potrebno odpraviti tehnične težave na ledeni ploskvi.

V zadnjem delu tekme je prednost Olimpije na dva gola razlike v 45. minuti povišal Ropret. Železarji so v nadaljevanju na vso moč poskušali zmanjšati zaostanek, a dveh zaporednih izključitev na strani zeleno-belih, v določenem trenutku tudi ob igri 5 na 3, niso znali izkoristiti. Rajlo olajšanje je sledilo v 54. minuti, ko je s strelom z modre črte ljubljansko hobotnico premagal Pance in železarje vrnil v igro. Sledila je nova izključitev v vrstah zmajev, a so se le ti uspešno obranili. V zadnji minuti so jeseniški hokejisti poskusili še z dodatnim napadalcem na ledu, vendar je zmanjkalo časa za izenačujoči zadetek. Namesto tega je sekundo pred koncem tekme z zadekom v prazen jeseniški gol Pem postavil končni rezultat 4:2.

IMG_9737

Bojan Zajc, trener Olimpije: Vedno je lepo zmagati, sploh na Jesenicah proti večnemu tekmecu. Bila je težka tekma, kar smo pričakovali. Bili smo boljši, predvsem v drugi tretjini, ko bi morali izkoristiti še kakšno priložnost.  V zadnjem delu smo imel preveč izključitev, kar so Jeseničani dobro izkoristili, tako da je bila tekma napeta do konca.

Nik Zupančič, trener Jesenic: V prvi tretjini smo igrali še dobro, druga pa je bila malo slabša, pa čeprav je bil rezultat še vedno isti. Bili smo premalo nevarni, imeli preveč izključitev in naredili preveč individualnih napak, kar nas je stalo tekme. Zadnjo tretjino pa nimam fantom česa očitati. Kar smo se dogovorili, so naredili. Zmanjkal nam je zadetek priključka. Čestitam Olimpiji za osvojeno lovoriko.

HDD Sij Acroni Jesenice – HDD Olimpija 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)

8:20 Bussiers (Langkow, Harty)
10:14 Sotlar (Rodman, Pance)
13:55 Harty (Langkow, Pešut)
44:45 Ropret (Koren, Pem)
53:51 Pance (Oraže, Sotlar)
59:59 Pem /ENG/

Streli: Jesenice 22 (7,2,13), Olimpija 23 (9,9,5)
Kazni: Jesenice 10 (4,6,0), Olimpija 12 (2,2,8)

Jesenice: Us, Stojanovič, Oraže, Logar, Sotlar, Rodman, Pance, Berlisk, Magovac, Sodja, Čimžar, Manfreda, Kranjc, Cerkovnik, Heffernan, Kalan, Jezovšek, Jeklič, Tarman, Brus, Glavič, Tomaževič. Trener: Nik Zupančič

Olimpija: Frazee, Raišp; Harty, Guimond, Pešut, Langkow, Bussieres; Planko, Groznik, Ropret, Pem, Koren; Bazevics, Čepon K., Gabor, Alagić, Zajc; Čepon M., Selan, Potočnik, Hadžič, Ograjenšek. Trener: Bojan Zajc

* (12.10.2016) V zvezi z omenjeno tekmo je bila vložena pritožba s strani HDD Sij Acroni Jesenice. V pritožbi vodstvo jeseniškega kluba navaja kršitev 19. člena Registracijskega pravilnika HZS, ki se nanaša na največje dovoljeno število tujcev v ekipi. Pritožbo bo v nadaljevanju obravnaval tehnični direktor tekmovanja, ki bo pred odločitvijo pozval nasprotno na stran, da se izjasni glede navedb pritožnika.