Hokejisti Telemacha Olimpije so odigrali prvo tekmo pred domačimi navijači v drugem delu tekmovanja v ligi INL. Pred domačimi navijači so gostili ekipo Graz 99ers in se veselili zmage s 4:2.

Tekma se je za domače hokejiste začela odlično, že v drugi minuti so namreč prišli do vodstva. V protinapadu je Ken Ograjenšek podal do Gala Korena, ki je z vrha krogov sprožil natančen strel, ki je končal pod prečko vratarja Dannyja Sabourina. To je bil tudi edini zadetek v prvi tretjini. V drugem delu pa je prišlo do preobrata, v 25. minuti je najprej prišlo do izenačenja, ko je Jerryja Kuhna ukanil Olivier Labelle. Nekaj več kot pet minut kasneje je Joashua Soares Panterje popeljal v vodstvo. Zadnja tretjina se je začela znova sanjsko za ”zeleno-bele”, ki so v vsega 16 sekundah kar dvakrat zatresli mrežo Gradca. Ob igralcu več je bil natančen Kenneth MacAulay, nato pa je še svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Koren in poskrbel za preobrat. Gostje so sicer nato iskali novo izenačenje, vendar pa so bili igralci Olimpije zbrani in disciplinirani, štiri sekunde pred piskom sirene pa je Aleš Mušič zatresel prazno mrežo in prinesel Zmajem prvo zmago v drugem delu tekmovanja.

 

Telemach Olimpija : Graz 99ers 4:2 (1:0, 0:2, 3:0)

Strelci: 1:0 Koren (Ograjenšek, Pešut, 2.), 1:1 Labelle (Woger, Day, 25.), 1:2 Soares (Latendresse, 30.), 2:2 MacAulay (Verlič, Hebar, 41., PP), 3:2 Koren (Hočevar, 41.), 4:2 Mušič (Verlič, Hebar, 60., EN)