Hokejisti Olimpije so odigrali prvo izmed dveh tekem v Zetri. Po napetem obračunu so morali priznati premoč Beljaku. Gledalci so videli skupaj kar 11 golov.

Na spektaklu v Sarajevu so hokejisti iz Beljaka veliko bolje začeli tekmo in po vsega štirih minutah igre prišli do vodstva z 2:0, obakrat se je med strelce vpisal Rodney Coleman Jarrett, pri obeh golih pa je podal nekdanji Zmaj John Hughes. Do konca prvega dela igre je Olimpija prišla do znižanja, ko je bil ob igralcu več na ledu uspešen Ken Ograjenšek

 

Druga tretjina je bila še bolj zanimiva za navijače. Beljačani so povedli s 4:1, nato pa je Ograjenšek dosegel še drugi zadetek na tekmi. A točno minuto zatem je bilo znova +3 za Orle. A dobro minuto kasneje je Žiga Pešut približal soigralce znova na dva gola zaostanka.

 

V zadnji tretjini je Aleš Mušič približal Zmaje le še na gol zaostanka, manj kot minuto kasneje je Stefan Bacher povišal na 6:4. Zeleno-beli so stopili na plin in začeli loviti izenačenje, vendar pa se na gol zaostanka približali šele minuto in pol pred koncem, ko se je med strelce vpisal Kenneth MacAulay. Za kaj več pa je zmanjkalo časa. V nedeljo čaka Olimpijo v Zetri še tekma proti Celovcu.

Telemach Olimpija : VSV Beljak 5:6 (1:2, 2:3, 2:1)

 

Strelci: 0:1 Jarrett (Hughes, Hotham, 2.), 0:2 Jarrett (Hughes, Ryan, 4.), 1:2 Ograjenšek (Pešut, Dervarič, 17., PP1), 1:3 Peintner (Ryan, Hughes, 27., PP1), 1:4 Fraser (Forney, Pretnar, 32.), 2:4 Ograjenšek (Mušič, Erman, 34.), 2:5 Forney (Platzer, Petrik, 35.), 3:5 Pešut (Koblar, 36.), 4:5 Mušič (Hebar, Verlič, 49.), 4:6 Bacher (Petrik, Forney, 50.), 5:6 MacAulay (Mušič, Ograjenšek, 59.)