Slovenska hokejska reprezentanca ostaja brez točke, na svoji peti tekmi je morala priznati premoč Norveški z 1:3.

Na izjemno pomembni tekmi proti Norveški je med vratnicami začel Robert Kristan, znova pa je selektor Matjaž Kopitar združil napad Anže Kopitar, Jan Muršak in Jan Urbas. Tokrat sta na tribuni ostala branilec Žiga Pavlin in napadalec Boštjan Goličič, ki je prejel kazen prepovedi nastopa na eni tekmi.

IMGL3343

V uvodnih minutah so si norveški hokejisti pripravili več priložnosti, risi pa so imeli ogromno priložnost v osmi minuti, ko je po levi strani pobegnil Jan Muršak in podal na sredino, tam pa je močno ustrelil Jan Urbas, a je bil vratar Norveške na mestu. So pa polarni medvedi povedli minuto zatem, ko so sodniki sprejeli dvomljivo odločitev o izključitvi na strani Slovenije. Po strelu z modre črte je plošček v mrežo preusmeril Patrick Thoresen. V 13. minuto so imeli power-play slovenski hokejisti, močno pritisnili na vrata Norveške, a do izenačenja ni prišlo.

Druga tretjina se je začela odlično za Slovenijo, Kopitar je na desni strani našel Muršaka, ki je pobegnil nasprotnikom in po vsega 15 sekundah nadaljevanja poskrbel za izenačenje. Veselje je trajalo štiri minute, ko so imeli Norvežani svoj drug power-play na tekmi in bili vnovič uspešni. Sodniki so tokrat spregledali prekršek nad Kopitarjem, nato pa zabili malo pred iztekom kazni. Slovenija je nato pritiskala v valovih nasprotnike, jih povsem potisnila pred njihova vrata, vrstila strel za strelom, a vedno je zmanjkalo nekaj sreče, da bi plošček končal v mreži. Norvežani so še naprej kazali, kako dobri so ob igralcu več. V 39. minuti so namreč ob tej situaciji povedli s 3:1.

IMGL3393

V zadnji tretjini so risi odločno stopili v lov na izenačenje in zaigrali napadalno, s tem pa tudi omogočali več prostora Norvežanom pri protinapadih, ki jih je odlično zaustavil Kristan. Slovenija je iskala pot do priključka, nasprotniki pa so igrali pametno v obrambi in se na koncu veselili zmage s 3:1.

Foto: Drago Cvetanovič
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6146797990518717921?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]