Nedelja ni bila uspešna za slovenske predstavnike v INL. Zmago so zabeležili le Jeseničani, ki so slavili na domačem ledu, hokejisti Triglav so bili prosti, hokejisti Celja in Maribora so bili poraženi doma, Slavija in Bled pa na gostovanju. 
Jeseničanom je prvič v prvenstvu uspel popoln vikend. Z dvema zmagama so osvojili vse načrtovane točke in se na lestvici približali zgornji polovici. Železarji so bili boljši tudi od italijanskega predstavnika Kalterna. Že v prvi tretjini so si priigrali malo prednost. Zadetek je ob igri z igralcem manj dosegel Aleš Remar, ki je le trenutek pred tem zadrsal na led s kazenske klopi. Razburljiv drugi del je prinesel najprej izenačenje Kalterna, nato pa uspešno izveden power play, ki ga je zaključil Miha Brus. A kaj kmalu je Kaltern ponovno izenačil, še pred iztekom drugih 20 minut pa je še eno igro z igralcem več izkoristil branilec Anže Zupančič. Napeta zadnja tretjina je postregla z dominantno igro Jesenic, ki so jo Železarji kronali z izredno akcijo za četrti zadetek.

 

Najuspešnejše slovensko moštvo v tekmovanju INL, zaloška Slavija, je v Bregenzerwaldu izgubila z identičnim izidom, kot dan pred tem v Feldkirchu. A kazalo je veliko bolje. Po neodločeni prvi tretjini, kjer zadetkov ni bilo, je Slaviji uspel izreden uvod v drugo tretjino. Še v prvi minuti nadaljevanja, v vsega 12. sekundah sta mrežo nasprotnika zatresla Uroš Haler in Rok Snoj. Zaradi prekrška ob naletu je kmalu za tem z ledu moral Nik Humar. Prednost so domači unovčili z dvema zadetkoma, v nadaljnjih minutah pa izkoristili premoč in zadeli še trikrat. V manj razburljivem in izenačenem nadaljevanju so domači zadeli še dvakrat. Kljub trudu se Slavija ni uspela približati nasprotniku, ob tem pa zabeležila precej visok poraz.

 

Hokejisti HK MK Bled še naprej beležijo poraze, to pot pa so doživeli še posebej visok poraz na gostovanju v Feldkirchu. Domači so bili premočni v vseh pogledih in Blejcem nasuli štiri zadetke že v prvem delu, v drugem pa dodali še tri. Utrujeni Blejci so v zadnjem delu nadaljevali z odprto igro, kljub prejetim osmim zadetkom pa tudi sami dvakrat zatresli mrežo nasprotnika. Mlada ekipa, ki nabira izkušnje še čaka na svoj prvi uspeh.

 

Celjska ekipa je na domačem ledu upala na ponovitev uspeha proti Meranu. Odločen pristop Celja je uspeh tudi obetal, nekaj bolj napadalno igro pa je z zadetkom nadgradil Aljaž Uduč. A veselje v Celju ni trajalo dolgo, saj so gosti hitro poravnali izid in do odmora novih zadetkov ni bilo. Že po dveh minutah nadaljevanja je zadel Luka Rojc, nekaj priložnosti pa je ostalo neizkoriščeno. Vendar je nasprotnik počasi prevzemal pobudo, hitro izenačil, nato pa izkoristil prednost igralca več na ledu in prvič prešel v vodstvo. V zadnjem delu domači niso našli orožja za razigrane goste, ki so še z dvema zadetkoma srečanje odločili sebi v prid.

 

Po nesrečnem sobotnem porazu so se Mariborčani predolgo lovili, kar so predstavniki iz Italije znali izkoristiti. Hitro so si priigrali prednost in jo v prvem delu še nadgradili. Že po 11. sekundah nadaljevanja je Merano zadel še tretjič, po treh minutah pa je bila prednost Italijanov velike štiri zadetke. Zadetek Nika Nemečka v razmerju moči ni spremenil nič. Merano je bil boljši, dosegel še dva zadetka, ob koncu druge tretjine pa je Aljaž Ogrizek izkoristil mariborski power play. V zadnjem delu je bil Maribor boljši in vrstil napad za napadom. Tadej Kelc je to tudi nadgradil z zadetkom, vendar so gosti izkoristili enega od redkih napadov in nekaj več kot dve minuti pred koncem še sedmič zadeli. Štiri sekunde pred iztekom srečanja je Klemen Drozg postavil končni izid.

 

 

Team Jesenice : SV Kaltern Hechte 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Strelci za Jesenice: Remar, Brus, Zupančič, Rajsar
EHC Bregenzerwald : HK Playboy Slavija 7:2 (0:0, 5:2, 2:0)
Strelca za Slavijo: Haler, Snoj
VEU Feldkirch : HK MK Bled 15:2 (4:0, 3:0, 8:2)
Strelca za Bled: Burazin Ta., Kaimel
HK Celje : EHC Lustenau 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Strelca za Celje: Uduč, Rojc 

 

HDK Maribor : HC Merano 4:7 (0:2, 2:4, 1:2)

 

Strelci za Maribor: Nemeček, Ogrizek, Kelc, Drozg

Na lestvici so Jeseničani ujeli Založane, obe ekipi pa imata po 18 točk. Triglav na 12. mestu zaostaja za šest točk, zadnja tri mesta na lestvici pa zasedajo Celjani s šestimi točkami, Mariborčani s tremi in Blejci z eno. Več statistike pa je moč prebrati v statističnem delu naše spletne strani.

Kratek video jeseniškega srečanja: