V novem krogu INL so se štiri slovenska moštva borila za mesto med tremi ekipami, ki bodo igrali v končnici INL, Jeseničani pa so v skupini za razvrstitev gostili vodilno ekipo Bregenzerwalda. Zaloška Slavija je ugnala Blejce, Triglav se je dolgo boril za zmago v Kitzbühlu, pokleknil pa šele v zadnjem delu, Celju pa se ni uspelo še enkrat enakovredno spopasti z Kapfenbergom.

EC Kitzbühel : HK Triglav Kranj 3:0
(0:0, 0:0, 3:0)

Športni park Kitzbühel. Gledalcev: 400. Sodniki: Podlesnik, Holzer, Schmidt.

Strelci: 1:0 Ullrich, 42., SH1, 2:0 Lenes (Ullrich, Echtler, 49.) 3:0 Lenes (Ullrich, Echtler, 52.)

Kazenske minute: Kitzbühel 8, Triglav 10

Hokejisti kranjskega Triglava se iz Kitzbühela vračajo sklonjenih glav. Žal so v izenačenem in zelo pomembnem srečanju v boju za končnico priznali premoč domačinom. Samo srečanje je od začetka do konca potekalo zelo izenačeno, vsaka ekipa pa je imela svoje priložnosti, ki bi lahko prinesle tudi že odločitev. Žal so prvi napako naredili hokejisti iz Kranja, ki so ob napadih z igralcem več prejeli zadetek in domačim dali nov zagon. Ti so kasneje izkoristili še igro z igralcem več, le nekaj za tem pa svojo zmago potrdili še s tretjim zadetkom.

Slavija doma prepričljiva (foto: Luka Rener)

Slavija doma prepričljiva (foto: Luka Rener)

HK Playboy Slavija : HK MK Bled 6:2
(2:0, 3:1, 1:1)

Ledena dvorana v Zalogu. Gledalcev: 150. Sodniki: Zrnič, Černe, Čertanec.

Strelci: 1:0 Dovič (Truden, Peterca, 8.), 2:0 Snoj T. (Dovič, 17.), 3:0 Gorše (Šimunovič, Snoj Č., 22.), 4:0 Zdešar (Snoj T., Snoj Č., 23.), 5:0 Čepon (Dovič, Truden, 26.), 5:1 Zor (Vodnjov, Mašič, 34.), 6:1 Režek (Dovič, 42.), 6:2 Novak (Zajšek, Vodnjov, 58., PP1)

Kazenske minute: Slavija 35, Bled 33

Slovenski obračun v skupini za končnico je pripadel Založanom, ki so bili prepričljivi v dvoboju z Bledom. Založani so na domačem ledu hitro prevzeli pobudo in jo kasneje tudi pretvorili v vodstvo, Anže Dovič je prvi načel blejsko mrežo, v prvi tretjini pa je to uspelo še Tadeju Snoju. Odličnih nekaj minut druge tretjine je za domačo Slavijo praktično že pomenilo tudi zmagoslavje v dvoboju. Enes Gorše, Jaka Zdešar in Kristijan Čepon so v dobrih petih minutah nadaljevanja napolnili mrežo nasprotnika. Sledilo je tudi merjenje moči s pestmi in dva predčasna odhoda pod tuš, Jaka Zor pa se je v tej zmedi najbolje znašel in Bledu prinesel častni zadetek. Zadnji del so domači spet začeli zelo učinkovito in z golom Gregorja Režka vrnili pet zadetkov naskoka. Ob seriji domačih izključitev so Blejci prišli do drugega zadetka, ki je bil prispevek Aljaža Novaka.

Žan Jezovšek je spet potrdil strelske sposobnosti

Žan Jezovšek je spet potrdil strelske sposobnosti (foto: Drago Cvetanovič)

HC Kapfenberg : HK Celje 8:4
(2:2, 3:0, 3:2)

Športni center Kapfenberg. Sodniki: Hofer, Legat, Moisi.

Strelci: 0:1 Knez (Planko, Ogrizek, 6.), 1:1 Fellinger (Niec, Hlozek, 9.), 2:1 Pirmann (Winzig, Orsagh, 10.), 2:2 Ograjenšek (Kastelic, Jezovšek, 20., PP1), 3:2 Jachym (Fellinger, Niec, 21.), 4:2 Winzig (Pirmann, 23.), 5:2 Polata (Trost, Schiechl, 40., PP1), 5:3 Hafner (Ogrizek, 48., PP1), 6:3 Niec (Jachym, Loibnegger, 50., PP1), 6:4 Jezovšek (Ograjenšek, 54.), 7:4 Schonaklener (Winzig, Pirmann, 56.), 8:4 Winzig (Schiechl, Trost, 58.)

Kazenske minute: Kapfenber  12, Celje 10

Celje je bil pred srečanjem v položaju, ko bi si z zmago povečal možnosti za preboj v končnico INL. Čeprav je skozi sezono s kapfenbergom bil enakovreden boj, je to pot nasprotnik pokazal več znanja in moči. Celje je Blaža Kneza hitro prešlo v vodstvo, vendar so domai izid preobrnili sebi v prid v dobri minuti igre. Celjani niso popuščali in Tim Ograjenšek je prehitel sireno za konec prvega dela in izkoristil prednost igralca več. Vendar so domači prišli zelo motivirani na drugi del in dveh minutah in pol dosegli dva zadetka. Celje je lovilo nasprotnika, vendar akcije niso bile učinkovite, malo pred koncem druge tretjine pa so domači dosegli zadetek z igralcem več in pobegnili na tri zadetke prednosti. V tretji tretjini je upanje Celju vrnil veteran Tomo Hafner, ki je izkoristil power play, domači pa so po dveh minutah vrnili z isto mero. Žan Jezovšek je ponovno dokazal svoje strelsko znanje, kar pa ni zadostovalo. Kapfenberg je še dvakrat zadel in prepričljivo zmagal.

HDD SIJ Acroni Jesenice : EHC Bregenzerwald 6:2     
(3:0, 1:1, 2:1)

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 880. Sodniki: Lešnjak, Bergant, Markizeti.

Strelci: 1:0 Sefič (Ejup, Rajsar, 7.), 2:0 Rajsar (Remar, Manfreda, 15.), 3:0 Ejup (Brus, Sefič, 20., PP1), 4:0 Tošić (Remar, 31.), 4:1 Haidinger (Fussenegger, Spannring, 33.), 5:1 Ejup (Sefič, Brus, 50., PP1), 5:2 Achermann (Frahmer, Waldhauser, 57.), 6:2 Židan (Lahajnar, Erman, 60.)

Kazenske minute: Jesenice 12, Bregenzerwald 29

V zgornjem domu, v skupini za razvrstitev so Jeseničani doma pričakali najboljšo ekipo rednega dela Bregenzerwald. Okrepljeni še z branilcem Nejcem Berliskom so tekmo začeli v svojem slogu – zelo napadalno in agresivno. Njihov pohod je za kratko ustavila izključitev, po prestani kazni pa so se napadi na vrata gostov vrstili. Napadalnost Jesenic je prišla do izraza že v prvi tretjini. Najprej je zadel David Sefič, v hitrem protinapadu so kombinirali igralci prvega napada, zadetek pa je dosegel prvi strelec Železarjev Sašo Rajsar. Damir Ejup je ob koncu izkoristil power play in domači so imeli kar tri zadetke prednosti. Tudi v drugem delu so Jeseničani več napadali, njihov pohod pa je ustavilo razbito pleksi steklo. Po prisilnem počitku je bilo razmerje moči na ledu bolj izenačeno. Luka Tošič je povišal jeseniško prednost, a so gosti kmalu zaostanek vrnili na tri zadetke. V zadnji tretjini sta obe ekipi začeli zelo napadalno in si priigrali nekaj lepih priložnosti, ob naletu pa je predčasno z ledu moral izkušeni Christian Ban. Damir Ejup je ponovno zadel, a so Jeseničani nato storili več prekrškov zaporedoma, tako da je tudi gostom uspelo zadeti. Za piko na i lepi domači zmagi je poskrbel Andrej Židan.

Luka Tošič je dosegel jeseniški četrti gol

Luka Tošič je dosegel jeseniški četrti gol (foto: Drago Cvetanovič)