Tudi kadetsko finale je dobilo svojega zmagovalca. Prepričljivo in v stilu celotne sezone so Jeseničani posegli po naslovu najboljšega v kategoriji kadetov.

Polovico dela so opravili že na domačem ledu, ko so slavili s 4:0, domači Orli pa so poskušali vse, da se serija ne bi končala tako hitro. Jeseničani so hitro povedli in dali vedeti, da želijo iz Kranja oditi z medaljami okoli vratu. Domači so kmalu odgovorili in izkoristili prednost igralca več ter poskušali držati stik s favoriti prvenstva. V prvi tretjini jim je to še uspevalo, saj so mladi Železarji v novo vodstvo prišli šele nekaj pred koncem prve tretjine.

Jeseničani so hitro povedli (foto: Drago Cvetanovič)

Jeseničani so hitro povedli (foto: Drago Cvetanovič)

Druga tretjina je odločila srečanje in s tem tudi finale. Jeseničani so napadali za višjo prednost in v kratkem razmiku dosegli tri zadetke. Gosti so bili odločnejši in močnejši in vlogo favorita potrjevali skozi ves drugi del. S prednostjo Jeseničani niso bili še povsem zadovoljni s prednostjo in pred koncem tretjine izkoristili še power play priložnost.

V drugi tretjini so Jeseničani pobegnili nasprotniku (foto: Drago Cvetanovič)

V drugi tretjini so Jeseničani pobegnili nasprotniku (foto: Drago Cvetanovič)

Pet zadetkov naskoka je pomenilo, da je srečanje nekako odločeno. Zato je bilo v ekipah čutiti že nekaj manj discipline, s tem pa so se vrstili protinapadi. Tako domači, kot gosti so imeli kar nekaj lepih priložnosti za spremembo izida, zadeli pa so le Železarji. Najprej po strelu z leve strani, nato pa še po prodoru ob igralcu več. Zadnji zvok sirene je označil konec državnega prvenstva za kadete, naslov pa po enem letu ponovno potuje na Jesenice.

Nestrpno čakanje na zadnji pisk sirene (foto: Drago Cvetanovič)

Nestrpno čakanje na zadnji pisk sirene (foto: Drago Cvetanovič)

HK Triglav : HD mladi Jesenice 1:8
(1:2, 0:4, 0:2)
Finale Državnega prvenstva – kadeti, druga tekma, izid v zmagah 0:2

Kranj, dvorana Zlato polje. Gledalcev: 200. Sodniki: Bulovec, Črv, Arlič.

0:1 Sodja (Svetina, Kapel, 2.), 1:1 Jugovic (Jenko, Prostor, 7., PP1), 1:2 Sodja (Svetina, Brus, 17.), 1:3 Svetina (Šturm, Urukalo, 26′), 1:4 Pretnar (Kapel, 27′), 1:5 PRETNAR (Brun Rauh, 30′), 1:6 Sodja (Svetina, Klofutar, 39., PP1), 1:7 Kapel (Sodja, 47.), 1:8 Šturm (Klofutar, Brglez, 56., PP1)′

Kazenske minute: Triglav 20, HD Jesenice 14

Foto: Drago Cvetanovič
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6134538150603521377?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]