25. september 2017, Zürich – Mednarodna hokejska zveza je danes objavila razpored tekem moškega in ženskega olimpijskega turnirja na XXIII. Zimskih olimpijskih igrah Pjongčang 2018. Turnirja se bo že drugič zapored udeležila tudi slovenska moška hokejska reprezentanca, potem ko si je septembra 2016 v beloruskem Minsku na kvalifikacijskem turnirju priborila mesto med dvanajstimi olimpijskimi reprezentancami.

Slovenski risi bodo v prvem delu olimpijskega tekmovanja nastopili v skupini “B”, skupaj z Rusko federacijo, Slovaško in Združenimi državami Amerike.

Ganneung Hoceky Center

Prvo tekmo uvodnega dela olimpijskih bojev bo Slovenija odigrala v sredo, 14. februarja, ob 21:10 po lokalnem času (13:10 – Slovenija) proti reprezentanci ZDA. Po dnevu počitka bo naslednji slovenski nasprotnik izbrana vrsta Rusije, s katero se bodo naši risi pomerili v petek 16. februarja, ob 16:40 po lokalnem času (8:40 – Slovenija). Na zadnji, tretji tekmi predtekmovanja, ki bo v soboto, 17. februarja, ob 21:10 po lokalnem času (13:10 – Slovenija), pa bodo naši reprezentanti palice prekrižali s Slovaško.

Uvodnemu delu olimpijskega turnirja bodo v torek, 20. februarja, sledili kvalifikacijski boji za preostala mesta v četrtfinalu, že naslednji dan pa tudi izločilne tekme najboljše osmerice za prostor v polfinalu, ki bo odigrano v petek, 23. februarja. Finalni obračun moškega turnirja bo v nedeljo, 25. februarja, dan pred tem pa še tekma za olimpijski bron.

Kwangdong Hockey Center

Tekmi proti ZDA in Slovaški bo slovenska izbrana vrsta odigrala v dvorani Kwandong, manjšem od dveh hokejskih prizorišč v olimpijskem Pjongčangu, medtem ko bo tekma proti Rusiji potekala v večji dvorani Gangneung. Obe dvorani je letos spomladi že preizkusila tudi slovenska ženska hokejska reprezentanca v sklopu ženskega svetovnega prvenstva divizije II-A.

Poleg skupine, v kateri bo igrala Slovenija, bodo v skupini “A” nastopile Kanada, češka, Švica in Južna Koreja, medtem ko bodo v skupini “C” igrale Švedska, Finska, Norveška in Nemčija.

Sreda, 14. februar 2018
13:10* ZDA – Slovenija
Kwangdong Hockey Center

Petek, 16. februar 2018
8:40* Rusija – Slovenija
Gangneung Hockey Center

Sobota, 17. februar 2018
13:10* Slovenija – Slovaška
Kwangdong Hockey Center

* Srednje-evropski časovni pas (lokalni čas:+8 ur)

Razpored vseh tekem moškega olimpijskega turnirja
Razpored vseh tekem ženskega olimpijskega turnirja