4. avgust 2016, Bled – Slovenskih ljubitelji hokeja bodo od 4. do 7. avgusta 2016 v ledenih dvoranah na Bledu, Jesenicah in Ljubljani lahko spremljali tekme mednarodnega turnirja “Bauer Euro Tretyak Invite” za mlade hokejiste letnikov 2001-2005 iz Avstrije, Latvije, Slovaške, Švedske, ZDA in Slovenije.

20160804_183900

Omenjeni turnir sodi v sklop največjega svetovnega turnirja za mlade “Bauer World Invite”, ki vsako leto novembra poteka v Chicagu, ZDA. Tokratna evropska različica je že osmi turnir zapored, potem ko so le tega v minulih letih gostili Moskva, Stockholm, Sankt Peterburg, Riga, Praga, Helsinki in Bratislava.

2016-08-04 20.31.26

Današnje slovesnosti ob odprtju turnirja so se udeležili predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec, veleposlanik ZDA v Sloveniji Brent R. Hartley, predstavnik podjetja Bauer Kevin Mann ter župan Bleda Janez Fajfar, ki je tekmovanje tudi uradno odprl.

20160804_174352

Udeležence turnirja je pozdravil tudi predsednik HZS Matjaž Rakovec. “Veseli nas odločitev organizatorjev tega svetovno znanega turnirja, da so za prizorišče srečanja mladih hokejistov iz različnih evropskih držav in ZDA izbrali prav Slovenijo,” je dejal ob tej priložnosti, ter obenem izrazil tudi priznanje osrednjima organizatorjema – HKMK Bled in občini Bled za prisrčno dobrodošlico, ki so jo mladi športniki deležni med svojim bivanjem v Sloveniji.

2016avg04_BauerEuroInvite05

Veleposlanik ZDA Brent R. Hartley je svojem pozdravu udeležencem poudaril, da tovrstna srečanja mladih Športnikov predstavljajo ne le priložnost za nadgrajevanje športnega znanja, temveč tudi za pridobivanje številnih drugih kvalitet, ki jih športnik na svoji karierni poti potrebuje. Ob tem velja omeniti, da je Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji namenilo tudi eno štipendijo za udeležbo na Hokejski akademiji Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja, ki je pretekli mesec potekala na Bledu.