7. februar 2018, Incheon –  Slovenska olimpijska hokejska izbrana vrsta je v zgodnjih popoldanskih urah po lokalnem času pristala na osrednjem seulskem letališču Incheon in tako opravila z najdaljšo etapo poti do prizorišča XXIII. Zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu. Preostanek dneva je bil namenjen počitku in uvodnemu sestanku celotne ekipe, saj sta se v Seulu strokovnemu štabu pridružila tudi selektor Kari Savolainen in svetovalec selektorja Risto Dufva, ki sta v Korejo prispela neposredno iz Finske.

IMG_5429

Ob prihodu na letališče so risi hitro opravili vse formalnosti, saj je za udeležence olimpijskih iger na letališču v logističnem smislu dobro poskrbljeno. Dobra novica je tudi, da je skupaj z reprezentanco prišla vsa oprema, kar je zagotovo eno skrb manj za strokovni štab. Sledil je transfer v hotel, nato pa so si fantje privoščili nekaj počitka, pa tudi razgibavanja po dolgem letu.

Večerni sestanek celotne reprezentance je bil v prvi vrsti namenjen motivaciji ter predstavitvi načina dela v času tokratne reprezentančne akcije. Uvodni sestanek je prinesel tudi odgovor na vprašanje, ki je bilo doslej še ne odgovorjeno. Selektor Savolainen se je odločil, da bo slovenska ekipa imela pet kapetanov, ki bodo v času olimpijskega turnirja nosili največje breme odgovornosti, tako na ledu kot izven njega.

IMG_5433

Omenjeni reprezentanti so: Jan Muršak, Mitja Robar, Marcel Rodman, Rok Tičar in Jan Urbas. Vlogo prvega med enakimi je vodja trenerskega štaba risov zaupal Janu Muršaku, ki bo na tekmah na prsih nosil tudi znameniti “C”, medtem ko bodo njegovi asistenti za posamezno tekmo izbrani izmed preostalih štirih kapetanov.

Jutri dopoldne čaka rise jutranji trening, kjer naj bi trenerski štab tudi določil napadalne petorke za večerno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Koreje, katera se bo začela ob 19.30 po lokalnem času (11.30 po slovenskem).