V teh dneh hokejski klubi po Sloveniji vpisujejo mlade nadebudneže v hokej šolo. Hokej je odličen šport za otroke, saj poleg gibanja omogoča učenje celega niza novih veščin

Hokej na ledu je najhitrejši ekipni šport na svetu, v katerem sodeluje skoraj dva milijona igralcev, tako fantov kot deklet. Je šport, ki temelji na skupinskem delu, disciplini in hitrosti. Mlade hokejistke in hokejisti se bodo od trenutka, ko bodo stopili na led, učili veščine igre in se zabavali.

Zakaj hokej na ledu?

Koristi hokeja za otroke so številne: ne bodo izboljšali le svoje okretnosti, moči in koordinacije, ampak bo hokej na ledu otroku pomagal otroku razviti samozavest, poštenost in samopodobo. Najpomembneje pa je, da se bodo otroci zabavali v pozitivnem, zdravem in varnem okolju.

Veščine, ki se jih bodo otroci naučili na igrišču, bodo okrepile tiste naučene doma. Skupinsko delo in delitev nalog sta pomembni kvaliteti za vse življenje.

Ko otrokom igro, ki je polna zabave, predstavimo na pozitiven način, ne bodo le uživali v izkušnji, ampak bodo hoteli priti znova.

Tudi slovenski klubu mlade hokejistke in hokejiste vzgajajo v skladu s standardi Mednarodne hokejske zveze (IIHF), in sicer poštene igre in spoštovanja. To sta vrednoti, ki ju IIHF nenehno spodbuja pri vseh udeležencih: igralcih, sodnikih, vodstvih ekip, starših in navijačih. To pa je zagotovo pomembno sporočilo otrokom, ki jim bo koristilo vse življenje.

Dobri razlogi, zakaj igrati hokej:

  • Hokej na ledu je super šport! Otroci v njem uživajo in se učijo številnih novih veščin in spretnosti. 
  • Hokej na ledu je zabaven.
  • Je ekipni šport in nič ni boljšega kot biti del ekipe. Otroci sklepajo prijateljstva, ekipni šport pa temelji na zaupanju in odgovornosti.
  • Igranje je varno: to ni profesionalni hokej na ledu! Igra na telo pri začetnikih ni dovoljena. Mladi hokejisti pa imajo odlično zaščitno opremo, zato so poškodbe redke. 
  • Hokej na ledu je šport, v katerem bo uživala cela družina – starši na tribuno, otroci na ledu. 

Kje začeti?

Za več informacij in vpis se obrnite na najbližji hokejski klub (seznam klubov) ali na Hokejsko zvezo Slovenije.