Slovenska mlada reprezentanca je v okviru priprav na bližnje svetovno prvenstvo v Asiagu odigrala tudi prvo pripravljalno srečanje. V napetem dvoboju je naša reprezentanca strla neugodnega nasprotnika in si z učinkovito igro v tretji tretjini priigrala zmago.

Slovenci so srečanje začeli bolje od nasprotnika in skozi prvo tretjino pritiskali na vrata Japoncev. Že po pol minute igre so napadali z igralcem več in se do prve polovice prve tretjine še enkrat znašli v taki priložnosti. Japonci so se odlično branili in naši reprezentanti so imeli kar nekaj težav priti v položaj za nevaren strel. Vendar se je iz minute v minuto kazala vse boljša uigranost ekipe in tudi akcije so imele vse več vsebine. Žal v prvi tretjini to ni prineslo veselja na klop Slovenije.

Nik je načel mrežo nasprotnika (foto: Drago Cvetanovič)

Nik je načel mrežo nasprotnika (foto: Drago Cvetanovič)

Druga tretjina je bila veliko bolj izenačena. Japonci so se otresli slovenskega pritiska in igra se je selila zdaj pred ena, zdaj pred druga vrata. Hitra in dinamična igra je bolj ustrezala neugodnim Japoncem, ki so prešli v vodstvo v 27. minuti. Slovenci so nato storili dva zaporedna prekrška in nasprotniku ponudili priložnost igre z dvema igralcema več. Japonci so to uspeli izkoristiti in si vodstvo podvojiti. Tudi mladi Risi niso bili brez priložnosti, žal pa so bili v tem delu igre nenatančni.

Do izenačenja preko Kalana (foto: Drago Cvetanovič)

Do izenačenja preko Kalana (foto: Drago Cvetanovič)

V lovu za prednostjo nasprotnika so Risi v tretjo tretjino krenili še bolj odločno. Spet so hitro izsilili prekršek, po akciji celega napada pa je za znižanje izida poskrbel Nik Simšič. Kmalu po doseženem zadetku so se Slovenci branili z igralcem manj na ledu, kar je začasno odložilo lovljenje izenačenja. Tudi Risom se je skozi srečanje ponudila igra z dvema igralcema več, napad za napadom pa še ni prinesel izenačenja. Pritisk Slovencev z dvema igralcema več so Japonci odbili, niso pa uspeli vzdržati še nadaljnji čas z igralcem manj. Za izenačenje je bil natančen Tilen Kalan, do izteka srečanja pa je bilo še pet minut in pol. Odločilne minute so pripadle našim hokejistom, ki so preko Žana Jezovška posegli po zmagi. Z zadetkom slabi dve minuti pred koncem je Celjan poskrbel za zmago in popoln preobrat.

Zmaga je prišla z zadetkom Žana Jezovška (foto: Drago Cvetanovič)

Nov dvoboj Slovencev in Japoncev bo v četrtek v dvorani Podmežakla, s pričetkom ob 18.00. Vstop je prost.

Japonska U20 : Slovenija U20 2:3
(0:0, 2:0, 0:3)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 150. Sodniki: Bulovec, Bohinc, Zgonc.

Strelci: 1:o Sakamoto (Matsumoto, 27.), 2:0 Hirano (Hikosaka, Halliday, 35., PP2), 2:1 Simšič (Ograjenšek, Jezovšek, 41., PP1), 2:2 Kalan (Logar, Jeklič, 55, PP1), 2:3 Jezovšek (Ograjenšek, Simšič, 59.)

Kazenske minute: Japonska 16 (4, 4, 8), Slovenija 8 (0, 6, 2)
Streli na gol: Japosnka 35 (9, 15, 11), Slovenija 45 (16, 16, 13)

Slovenija U20: Trelc, Us, Logar, Kompolšek, Karigher, Jeklič A., Lampič, Krašovec, Hadžič, Vinčec, Ograjenšek, Kalan, Jezovšek, Unuk, Maver, Simšič, Pem, Glavič, Grošelj, Jeklič M. Trener: Gorazd Drinovec.

Foto: Drago Cvetanovič/HZS
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6090934361095599297?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]