Na prvi pripravljalni tekmi so hokejisti Slovenije s 3:2 v podaljšku ugnali Avstrijo. Na svojem prvem nastopu za člansko izbrano vrsto se je med strelce vpisal Miha Logar.

Marcel Rodman, strelec prvega gola: ”Prva tretjina je bila najboljša. V njej smo namreč prevzeli pobudo in držali ritem celotno tretjino. V drugi je bilo nekaj menjav, ki niso potekale povsem tako kot smo si želeli oziroma bi moralo. V zadnji tretjini nisem igral, tako da ne morem oceniti naše igre. Vendar pa sem mnenja, da glede na to, da dalj časa že nismo igrali tekme, je bilo za začetek dobro in smo veseli zmage.”

Matjaž Kopitar, selektor Slovenije: ”Videlo se je, da nekateri že dalj časa niso igrali tekme. Kljub temu so se za začetek kar dobro odrezali. Kar se tiče tekme. Na začetku je bilo kar grobo, kar sodniki na prvenstvu ne bodo dopustili. Sicer pa so v prvi tretjini vse štiri peterke odigrale dobro, v zadnji tretjini pa so vsi nekoliko padli. Morda tudi zaradi utrujenosti po vseh teh pripravah. Vendar pa se nam kaj takega na prvenstvu ne sme zgoditi. Če imaš vodstvo z 2:0, potem ga je potrebno zadržati do konca. Ne sme se tekme reševati v podaljšku.”

Miha Logar, strelec drugega gola za Slovenijo: ”Vesel sem bil že, ko sem dobil vabilo v reprezentanco, sedaj pa sem debitiral še z zadetkom. To je bilo resnično popolno.”