Hokejska zveza Slovenije vabi vse hokejske navdušence na turnir Slovenia Euro Ice Hockey Challenge 2011, ki se bo med 15. do 17. decembrom 2011 odvijal v Ljubljani. Pred turnirjem si lahko ogledate pripravljalno prijateljsko tekmo med Slovenijo in Švico, ki se bo pričela v sredo, 14. decembra, ob 19.15.

Veselje po zadetku

Slovenska Hokejska Zveza bo med 15. in 17. decembrom v Ljubljani gostila Evropski hokejski izziv (Euro Ice Hockey Challenge – EIHC), na katerem bodo nastopale reprezentance Rusija II, Francija, Norveška in Slovenija. Dan pred turnirjem, 14. decembra, pa bo slovenska hokejska reprezentanca odigrala še prijateljsko tekmo z reprezentanco Švice. Spomnimo, vsi štiri nasprotnice Slovenije so bile udeleženke zadnjega SP elitne divizije ter tako predstavljajo močnega nasprotnika risom in ogleda vrednih moštev ljubiteljem hokeja v Sloveniji.

Karte za turnir, ki bo potekal v ljubljanski Hali Tivoli, so že v prodaji na prodajnih mestih Eventima. Cena karte za posamezno tekmo na tribuni Zahod je 6 evrov, na tribuni Vzhod pa 10 evrov. Na voljo so tudi paketi: paket tribuna Zahod (v katerem so vse tekme in tudi tekma s Švico) je 18 evrov, paket tribuna Vzhod (v katerem so vse tekme in tudi tekma s Švico) pa je 30 evrov. Pakete je mogoče kupiti le na uradnih prodajnih mestih Eventima. Nakup paketov na ostalih pooblaščenih poslovalnicah (Petrol, Kompas, Big Bang…) žal ni mogoč.

PRAVILA TEKMOVANJA
Turnir bo igran po sistemu vsak z vsakim, zmagovalec prejme 3 točke. V primeru neodločene tekme, se igra 5-minutni podaljšek s po štirimi igralci v polju (plus vratar) na ekipo. Ekipa, ki v tem času prva zatrese mrežo, je zmagovalna. V kolikor tudi po podaljšku rezultat ostane neodločen, se tekma odloči z kazenskimi streli. V primeru, da imata ob koncu dve moštvi enako število točk, se višje uvrščenega odloči glede na medsebojno tekmo.

URNIK TEKEM:

prijateljska tekma
:
sreda, 14.december, 19.15:  SLOVENIJA – ŠVICA

Turnir EIHC
:
četrtek, 15.december, 15.30:  RUSIJA – FRANCIJA
četrtek, 15.december, 19.15:  SLOVENIJA – NORVEŠKA

petek, 16.december, 15.30:    FRANCIJA – NORVEŠKA
petek, 16.december, 19.15:    SLOVENIJA – RUSIJA

sobota, 17.december, 14.00:  NORVEŠKA – RUSIJA
sobota, 17.december, 16.00:  SLOVENIJA – FRANCIJA