HDD SIJ Acroni Jesenice : HC Steelers Kapfenberg 2:1 
(2:0, 0:1, 0:0)

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 400. Sodniki: Kamšek, Bohinc, Bergant.
Strelci: 1:0 Sodja (Tošič, Erman, 14., PP1), 2:0 Brus (Rajsar, Židan, 17.), 2:1 Winzig P. (Winzig D., Polata, 22.)

Kazenske minute: Jesenice 4, Kapfenberg 58

Podmežakla je pričakala dvoboj jeklarskih mest. Po tekmi polni zadetkov, ki so jo Jeseničani odigrali na Bledu, so tudi v to srečanje krenili z željo čim večkrat zadeti. V prvi tretjini so povsem prevladovali v igri, vendar v obrambi občasno naredili napako. Najhuje je preprečil Jure Pavlič, v napadu pa se je Jeseničanom odprlo šele ob power playu. Urban Sodja je zadel za vodstvo. Jeseničani so še agresivneje napadli in kmalu je tudi kapetan Miha Brus dodal svoj zadetek. V začetnih minutah drugega dela so bili gosti napadalnejši in nevarnejši. Odraz tega je zadetek za znižanje in nekaj obramb Pavliča. Nekaj časa so Jeseničani potrebovali, da so postali bolj nevarni, ni pa se jim uspelo vrniti na raven igre iz prve tretjine. Vseeno so zamudili veliko lepih priložnosti. Zadnja tretjina je bila odločilna. S tem je bila tudi igra precej nervozna. Železarji so zgrešili precej priložnosti, še drugič na tekmi jim ni uspelo izkoristiti prednost dveh igralcev, dvakrat pa je zvok vratnice oznanil, da so bili Jeseničani blizu uspehu. Nervoza se je bolj odražala pri gostih, ki so si na tekmi prislužili kar štiri disciplinske kazni, vse to pa na izid ni več vplivalo in zmaga je ostala v Podmežakli.

Železarji to pot niso bili pri strelu (foto: Drago Cvetanovič)

Železarji to pot niso bili pri strelu (foto: Drago Cvetanovič)

EK Zell am See : HK Triglav 5:3
(1:0, 1:2, 3:1)

Zell am See. Gledalcev: 732. Sodniki: Widmann, Plattner, Richhold.

Strelci: 1:0 Rataj (Vala, Fazokas, 18.), 1:1 Zupan (Ahačič, Škrjanec, 28., PP1), 2:1 Tschernutter (Lainer, Wilfan, 29.), 2:2 Ahačič (Pugelj, Zupan, 31.), 3:2 Stefan (Trummer, Vala, 42.), 4:2 Schernthaner (Vala, Stefan, 45., PP1), 4:3 Pugelj (Goršelj, Potočnik, 46.), 5:3 Dinhopel (Tschernutter, Vlcek, 48.)

Kazenske minute: Zell am See 22, Triglav 20

Podobno napeto kot na Jesenicah, je bilo tudi v Zell am Seeju, kjer je gostil kranjski Triglav. Slovenski predstavnik se je domačim odlično postavil po robu in bil morda celo boljši nasprotnik. V izenačeni prvi tretjini so domači uspeli izkoristiti priložnost ob koncu tretjine, kar jim je pred nadaljevanjem dajalo malo prednost. Orli so lovili zaostanek in Žan Zupan je poskrbel za izenačenje ob prednosti igralca več. Vendar so domači hitro poskrbeli, da je bil izid ponovno v njihovo korist. Gosti so bili nepopustljivi in po dobri minuti in pol je bil izid ponovno poravnan. To je vodilo tudi v menjavo domačega vratarja, neodločen izid pa je obetal peklenskih zadnjih 20 minut. V uvodu je domačim uspelo ustvariti odločilno prednost. Ob eni domači izključitvi in dveh malih kazni pri Triglavu, so se hokejisti Zell am Seeja odlično znašli in pobegnili na 4:2. Nadaljnjih nekaj minut je bil izrednih, Julijan Pugelj je poskrbel za znižanje zaostanka, v lovu za izenačenjem pa je prišlo do napake v obrambi in zadetku domačih. Borbenost na obeh strani je vodila v veliko prekrškov, ki so zaznamovali zadnjih deset minut tekme, Triglavu pa ni uspelo ujeti nasprotnika. Domov se vračajo brez točk.

HK Celje : Kitzbühel 6:3 (1:2, 2:0, 3:1)
Celje, dvorana v mestnem parku, gledalcev: 200, sodniki: B. Lešnjak, A. Lešnja in Mali.

Strelci: 1:0 Ogrizek (Kuzman, Planko, 11.), 1:1 Magovac (Ullrich, Lenes, 18., PP1), 1:2 Echtler (Lenes, Ivanov, 20., SH1), 2:2 Knez (Ogrizek, 21., PP1), 3:2 Kastelic (Zupanc, Uduč, 33.), 4:2 Uduč (Knez, 41.), 4:3 Ullrich (Wolf, Ivanov, 44., PP1), 5:3 (Knez, Uduč, 52.), 6:3 Uduč (Ogrizek, Knez, 56.)

Kazenske minute: Celje 14, Kitzbühel 12

Hokejisti Celja so doma prišli do zmage. Po uvodnem vodstvu domačih so gostje nato dvakrat zadeli in dobili prvo tretjino z 2:1. Nato pa so hokejisti iz knežjega mesta vzeli stvari v svoje roke in nasprotniku v drugem delu dvakrat zabili gol, v zadnji tretjini pa dodali še tri zadetke in na koncu zmagali s 6:3.

Maribor : HKMK Bled 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Maribor, Ledna dvorana, sodniki Jeram, Rojko in Turk.

Strelci: 0:1 Šebjanič (Ta. Burazin, Zajšek, 12.), 1:1 Štebih (Cvirn, 33.), 1:2 Te. Burazin (Zajšek, 37.), 1:3 Zajšek (Te. Burazin, Pelko, 44., PP1), 1:4 Zajšek (Kovačev, 46.), 1:5 Šebjanič (Potočnik, 54.), 2:5 Drozg (Kelc, 52.)

Kazenske minute: Maribor 10, Bled 14

V Mariboru so v prvi tretjini povedli gostje, domači pa so v drugem delu uspeli izenačiti. Nato so štiri zaporedne gole dosegli Blejci in se na koncu veselili zmage s 5:2.