Robert Sabolič in Žiga Jeglič sta se v nemški ligi DEL prebila v četrtfinale, medtem ko je Jan Urbas izpadel. Na Danskem se je v polfinale uspelo uvrstiti Jakobu Milovanoviču.

V najmočnejši nemški ligi so v petek postali znani vsi četrtfinalisti. Kot zadnja sta se med osem najboljših ekip uvrstila tudi Robert Sabolič in Žiga Jeglič, ki sta veliko pripomogla k napredovanju. Na odločilni tekmi proti aktualnim prvakom iz Berlina sta v tretji tretjini podala za izenačujoči zadetek, v podaljšku pa je pri odločilnem golu podal Jeglič. V četrtfinalu se bosta pomerila proti Krefeldu Mitje Robarja. Od tekmovanja pa se poslavlja Jan Urbas, ki je z Rdečimi biki odločilno tekmo izgubil proti Iserlohnu. Urbas je moral enkrat na kazensko klop.

Možnost za preboj v četrtfinale je imel tudi Blaž Gregorc, vendar pa je s soigralci izgubil z 0:1 proti Slaviji. Odločilna tekma bo na sporedu v nedeljo. Ligo nižje je Dukla Jihlava izgubila tudi tretjo tekmo polfinalne serije, drevi mora nujno zmagati, če želi ostati v igri za naslov prvaka. Miha Štebij je enkrat podal, enkrat pa je moral tudi na kazensko klop. Matic Podlipnik se ni vpisal v statistike.

Na Danskem se je Herningu uspelo prebiti v polfinale, v soboto je s 5:2 ugnal Herlev. Jakob Milovanovič je v statistike vpisal eno podajo. V Franciji je Briancon le še zmago oddaljen od napredovanja v finale. Na tretji tekmi je bil s 4:1 boljši od Dijona. Jaka Ankerst je dosegel en zadetek, Boštjan Goličič podajo in izključitev, medtem ko se Gašper Cerkovnik ni vpisal v statistike. Prav nasprotno pa kaže aktualnemu prvaku Rouenu, ki proti Angersu izgublja z 0:3 v zmagah. Andrej Tavželj je moral na tretji tekmi enkrat na kazensko klop. V ligi ECHL je Ontario z 2:1 ugnal Las Vegas, Gašper Kopitar se ni vpisal v statistike. South Carolina je z 1:4 izgubila proti Gwinnettu, Luka Vidmar pa je moral enkrat na kazensko klop.