Zadnji konec tedna se je izkazalo kar nekaj slovenskih hokejistov, ki igrajo v tujini. Anže Kuralt je na eni tekmi dosegel kar štiri gole in eno podajo. V Nemčiji je v slovenskem obračunu Jan Urbas enkrat zadel in podal.

V noči na nedeljo je v severnoameriški hokejski ligi NHL Anže Kopitar sodeloval pri obeh zadetkih Los Angelesa. Najprej je v drugi tretjini izenačil na 1:1, vsega 37 sekund pred iztekom rednega dela pa je podal za novo izenačenje (2:2). A to ni bilo dovolj, saj je Nashville do konca dosegel še en gol in zmagal s 3:2. V ligi ECHL se je Luka Vidmar s South Carolino veselil zmage proti Wheelingu (3:0), vendar pa se ni vpisal v statistike. Gašper Kopitar pri Ontariu še čaka na debi.

V nemški ligi DEL sta bila v soboto odigrana dva slovenska obračuna. Ingolstadt (Robert Sabolič, Žiga Jeglič) je gostil München (Jan Urbas), ki se je veselil zmage s 3:2. Urbas pa se ni veselil le zmage, temveč tudi zadetka in podaje, ki ju je prispeval pri uspehu svoje ekipe. Na drugi strani se je med strelce vpisal Sabolič. Köln Aleša Kranjca in Roka Tičarja je ugnal Schwenningen Marcela Rodmana s 3:2. V statistike se je s podajo vpisal Tičar. Mitja Robar je s Krefeldom izgubil (1:3) v Hamburgu.

V drugi švedski ligi je Troja doma s 5:2 ugnala Södertälje, Tomaž Razingar ni dosegel točke, Žiga Pavlin ni igral. David Rodman je z Oskarshamnom izgubil v podaljšku proti Rögleju (4:5), David pa je v 22. minuti ob igralcu manj z golom poskrbel za izenačenje rezultata na 1:1. V ligi EBEL je Žiga Pance pri zmagi s 3:2 proti nekdanji ekipi Olimpije dosegel zadetek v 19. minuti. Rok Pajič tokrat ni igral. Beljak je v koroškem derbiju s 3:0 ugnal Celovec, Klemen Pretnar se v statistike ni vpisal. Zmagal je tudi Salzburg, s 3:1 je bil boljši od Dornbirna, Luka Gračnar je bil tokrat drugi vratar. Znojmo je moral priznati premoč Innsbrucku, Aleksandra Magovca ni bilo v postavi.

V najmočnejši češki ligi je Blaž Gregorc enkrat podal pri porazu Pardubic proti Mountfieldu. V Franciji je bil v petek na tekmi med Epinalom in Amiensom pravi festival zadetkov, domači hokejisti so se veselili zmage z 8:7. Blestel je Anže Kuralt, ki je kar štirikrat zatresel mrežo nasprotnika, enkrat pa tudi podal. Gašpr Sušanj je dosegel en gol in podajo, Andrej Hočevar tokrat ni branil. Grenoble je s 3:1 premagal Caen. Mitja Šivic in Maks Selan točke nista vpisala v statistiko, je pa moral drugi enkrat na kazensko klop. Briancon je s 4:1 ugnal Angers, Boštjan Goličič je dal en gol, Jaka Ankerst je moral enkrat na kazensko klop, Gašper Cerkovnik se v statistike ni vpisal. Rouen Andreja Tavžlja, ki se ni vpisal v statistike, je bil s 5:4 boljši od Chamonixa. Tesne zmage (2:1) se je veselil tudi Villard de Lans, pri katerem je eno podajo v statistike vpisal Matic Kralj, medtem ko sta Črt Snoj in Luka Tošič ostala brez točke. Tekme pa so bile v francoskem prvenstvu na sporedu tudi v soboto in nedeljo. V soboto je Rouen s 6:3 premagal Villard de Lans, od četverice Slovencev nihče ni vpisal točke. Brez točke sta v nedeljo ostala tudi Sušanj in Kuralt, ki sta z Epinalom izgubila proti Brestu (4:8).