Od slovenskih reprezentantov je s klubsko sezono končal tudi Jan Muršak, ki je na zadnji tekmi prispeval podajo. Le še zmago za uvrstitev v polfinale lige EBEL pa potrebuje Bolzano, za katerega je pri zadnji zmagi Žiga Pance prispeval podajo. Podajo je v statistiko vpisal tudi Blaž Gregorc.

Za moskovski CSKA je v torek štela le zmaga, ki bi mu prinesla peto tekmo prvega kroga končnice. Začelo se je dobro, v 18. minuti se je med strelce vpisal Nikita Zajcev, med podajalci pa je bil tudi Jan Muršak. CSKA je nato dvakrat vodil z dvema goloma prednosti, vendar pa je SKA minuto in 18 sekund pred koncem rednega dela uspel izenačiti in izsilil podaljšek. V tem je v 64. minuti zmagovalca odločil Aleksej Ponikarovski, s porazom pa se je končala klubska sezona za Muršaka.

V najmočnejši češki ligi je Slavija iz Prage v dodatnem krogu za uvrstitev v končnico izenačila serijo proti Pardubicam na 1:1. Pardubice so dvakrat vodile z dvema goloma prednosti, pri drugem zadetku je podal Blaž Gregorc, na koncu pa izgubila s 3:4. V prvi ligi je v polfinalu Dukla Jihlava izgubila tudi drugo tekmo proti Olomoucu (1:3). Matic Podlipnik je moral enkrat na kazensko klop, Miha Štebih se v statistike ni vpisal.

Žiga Pance (levo) je z Bolzanom potrebuje le še zmago za uvrstitev v polfinale, Jan Muršak je končal klubsko sezono.

Žiga Pance (levo) z Bolzanom potrebuje le še zmago za uvrstitev v polfinale, Jan Muršak je končal klubsko sezono.

Na Danskem je Herning zmagal v prvem krogu končnice tudi na tretji tekmi proti Herlevu. Tokrat z minimalnim rezultatom 1:0. Jakob Milovanovič se v statistike ni vpisal. V sosenji Norveški je bila Sparta Sarpsborg s 5:3 boljša od Storhamarja, velik del zaslug gre tudi vratarju Gašperju Krošlju, ki je obranil 39 od 42 strelov na svoja vrata. V Franciji je Briancon začel polfinalno serijo na najboljši možen način. Z 9:0 je ugnal Dijon, Jaka Ankerst je dosegel en gol, Boštjan Goličič je prispeval podajo, Gašper Cerkovnik pa se ni vpisal v statistike. Aktualni prvaki iz Rouena, za katere igra Andrej Tavželj, pa so izgubili proti Angersu z 0:2.

V ligi EBEL je Bolzano na tretji tekmi zmagal s 3:0 proti ekipi SAPA Fehervar, to pa je tudi rezultat v zmagah. Italijanska zasedba je le še zmago od preboja v polfinale. Žiga Pance je prispeval podajo pri drugem zadetku na tekmi. Beljak je zmagal v gosteh na Dunaju s 4:2 in povedel z 2:1 v zmagah. Klemen Pretnar se ni vpisal v statistike. Red Bull Salzburg, ki je bil po rednem delu prvi na lestvici, je le zmagal. V podaljšku je prišel do prve zmage v seriji. Luka Gračnar je začel med vratnicami, po tretjem prejetem zadetku pa je moral mesto med vratnicami prepustiti Berndu Brücklerju. Izgubil je tudi Znojmo Aleksandra Magovca, ki proti Linzu zaostaja z 1:2 v zmagah.