Branilec Sabahudin Kovačevič se je v ligi VHL uvrstil v polfinale, s soigralci je s 4:0 v zmagah izločil Kuban. V nemški ligi DEL je četverica naših igralcev le zmago oddaljena od uvrstitve v polfinale.

V nemški ligi DEL je Ingolstadt, ki si je končnico priboril prek kvalifikacij, proti Krefeldu povedel že s 3:1 v zmagah. Pri zmagi s 5:2 je Žiga Jeglič prispeval eno podajo, Robert Sabolič je sprožil dva strela, vendar pa tokrat ni bil med dobitniki točk. Na drugi strani je Mitja Robar prav tako dvakrat streljal, enkrat pa je moral tudi na klop za kaznovane. Zmago pa je od polfinala oddaljen tudi Köln, pri katerem Rok Tičar tokrat ni bil v postavi, se je pa vanjo vrnil Aleš Kranjc in sprožil en strel.

V polfinale pa se je že uvrstil Sabahudin Kovačevič, ki je s Sari Arko kar s 4:0 v zmagah izločil Kuban. Na četrti tekmi so se Budo in soigralci veselili zmage s 3:0. Slabše kaže na Češkem Pardubicam Blaža Gregorca, ki so v nedeljo izgubili z 0:1 in zaostajajo z 1:3 v zmagah. Na Švedskem je Troja/Ljungby zmagala drugo tekmo zapored in si povečala možnosti za obstanek v drugem kakovostnem razredu švedskega hokeja. Pri zmagi s 4:3 je Žiga Pavlin prispeval dve podaji, Tomaž Razingar se v statistike ni vpisal. V ligi EIHL sta se med seboj pomerila oba slovenska predstavnika. Na koncu se je z 1:0 s Coventryjem veselil zmage Nejc Berlisk, ki se v statistike ni vpisal. Na drugi strani je moral Žiga Svete enkrat na kazensko klop.