Projekt ”European Rookie CUP” je bil s strani Europske Unije izbran med številnimi drugimi prijavami in bo prejemnik evropskih sredstev za izvedbo. Pri projektu kot partnerica sodeluje tudi Hokejska zveza Slovenije.

Prijaviteljica projekta ”European Rookie CUP” je liga EBEL, med partnerji je tudi Hokejska zveza Slovenije. Preostali partnerji so tudi Hokejska zveza Avstrije, Hokejska zveza Madžarske, Hokejska zveza Italije, Hokejska zveza Bosne in Hercegovine, Hokejski klub München in Hokejski klub Medveščak. Pri projektu sodelujejo tudi druge organizacije.

Pod okriljem lige EBEL poteka že člansko tekmovanje, v katerem nastopa od slovenskih ekip Telemach Olimpija. Od sezone 2012/13 poteka tudi liga do 20 leta starosti (EBYSL), od sezone 2013/14 pa tudi tekmovanje do 18 leta starosti (EBJL). Skladno s projektom pa se bo v tej sezoni začelo tudi tekmovanje do 16 leta starosti, ki pa bo imelo tudi izobraževalno konotacijo. Hokejisti bodo poučeni o škodljivosti dopinga, prirejanju rezultatov tekem in diskriminaciji.

V tej sezoni bo tekmovanje potekalo po turnirskem sistemu. Nastopilo bo 16 ekip iz petih držav. Odigrani bodo štirje turnirji, zmagovalne ekipe posameznega turnirja pa bodo nastopile na finalnem turnirju, ki bo na sporedu aprila 2015. Slovenijo bodo zastopale štiri ekipe, turnir pa bo konec marca organiziran v Mariboru.