Erste Bank Eishockey Liga (EBEL) je v sodelovanju s hokejskimi zvezami Avstrije, Madžarske, Slovenije, Italije, Bosne in Herzegovine ter kluboma iz Münchna in Zagreba pripravila projekt z naslovom “Evropean Rookie CUP”.

Projekt je namenjen klubom nacionalnih prvenstev moštev do 16 let in je bil izbran med 406 vlogami na natečaju Erasmus+. Za izvedbo bodo na voljo nepovratna sredstva EU za projektno obdobje naslednjih treh let, zato želimo vas, vaše ekipe in igralce, obvestiti o nekaterih podrobnostih European Rookie CUP-a.

Nastopanje na tekmovanju European Rookie Cup bo odlična priložnost za vse udeležene klube, da proti drugim ekipam iz Avstrije, Madžarske, Slovenije, Italije, Nemčije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine pridobijo mednarodne izkušnje.

Ob tekmovanju na ledu pa bo velika pozornost posvečena osveščanju mladih igralcev o problemih sodobnega športa.

Na predavanjih iz naslednjih tem, prirejanje rezultatov v športu, boj proti dopingu ter nestrpnost in diskriminacija v športu, bodo igralci seznanjeni z negativnimi problemi sodobnega športa.

EUROPEAN ROOKIE CUP TURNIRJI
Štirje kvalifikacijski turnirji, na katerih bodo nastopila po štiri moštva iz različnih držav, bodo v Kaposvaru na Madžarskem, v Münchnu v Nemčiji, v St.Pöltnu v Avstriji in v Ljubljani.

Na vsakem turnirju bodo moštva odigrala po tri tekme. Iz Slovenije so se, glede na uvrstitev po rednem delu državnega prvenstva U16, na omenjene turnirje uvrstila moštva: HD Mladi Jesenice, Hk Triglav Kranj, Hk Slavija Junior in Hk Olimpija.

FINALNI TURNIR
Zmagovalci turnirjev
se bodo uvrstili na finalni turnir, ki bo potekal vsako leto v drugi državi. Letos se bo finalni turnir igral v Salzburgu v  Avstriji in sicer v času od 10. do 12. aprila 2015.

SPLETNA STRAN
Vse informacije o turnirjih, urnikih tekem, rezultatih in predavanjih najdete na spletnem naslovu www.rookiecup.eu.

Na  povezavi https://www.webropolsurveys.com/S/2964B9D6821B676E.par  pa je prikazan vprašalnik v slovenskem jeziku v zvezi s predavanji zgoraj omenjenih tem, ki naj ga igralci izpolnijo in s tem pripomorejo k nadaljnjemu razvoju projekta.