31. marec 2016, Zalog – Hokejisti HK Slavija Junior so drevi osvojili naslov državnih prvakov v kategoriji dečkov do 14 let, potem ko so v drugi finalni tekmi na domačem ledu premagali ekipo HD Jesenice s 5:3.

Na poti do finala so rumeno-črni precej lahko preskočili HK Maribor, nato pa so si v zelo težkem polfinalu proti HK Olimpiji priborili vstopnico v veliki finale. HD Jesenice so bili težak in korekten tekmec v boju za naslov. Obe finalni tekmi napeti in borbeni do konca. Založani so obe tekmi odigrali do zadnje kaplje znoja in nekoliko presenetljivo finale zaključili že po dveh tekmah.

Druga finalna tekma je precej podobna prvi tekmi na Jesenicah. Po nekajminutnem otipavanju so pobudo prevzeli gostje in nekajkrat resno ogrozili domača vrata. Pritisk je obrodil sadove v šesti minuti, ko je moral domači golman po prvi pak v svojo mrežo. V nadaljevanju je bilo nekaj priložnosti na obeh straneh, Jeseničani pa niso izkoristili igre z igralcem več za povišanje vodstva. Le nekaj sekund po tem, ko so bili spet v polni postavi, so oklepniki Slavije izenačili in s takšnim rezultatom tudi odšli na prvi odmor.

V nadaljevanju domači niso izkoristili številčne premoči na ledu, so pa zadeli takoj, ko so bili Jeseničani spet v polni postavi. Vodstvo z 2:1 je domače oklepnike poneslo, da so zagospodarili na ledu. Tako so v 27. minuti povedli s 3:1 ter nato pred koncem druge tretjine še povečali prednost na 4:1.

Gostje z Jesenic se tudi v zadnjem delu tekme niso vdali. Igrali so na vso moč, a je, kljub izključitvam na obeh straneh rezultat ostajal nespremenjen. Po novem enem prekršku enega izmed domačih igralcev so Jeseničani vendarle znižali na 4:2, vendar ne za dolgo, saj so izkoristili izključitev jeseniškega branilca. Ta si je za udarec s komolcem prislužil 2+10 minutno kazen ter tako razliko še povišali na 5:2. Jeseničani so v zadnji sekundi sicer še zadeli za 5:3, a to ni moglo spremeniti dejstva, da so hokejisti HK Slavije Junior osvojili naslov državnih prvakov v kategoriji U14.

HK SLAVIJA JR – HD JESENICE 5:3 (1:1, 3:0, 1:2)

Streli: HK Slavija Jr. 32 (8,14,10); HD Jesenice 26 (10,7,9)
Kazni: HK Slavija Jr. 10 (2,2,6); HD Jesenice 16 (2,0,14)

/vir: Robert Pečnik – Pečo, HK Slavija Jr/

Končno poročilo HZS o državnem prvenstvu U14