2. april 2017, Gangneung – “Vemo, da se južnokorejska ženska reprezentanca že dolgo časa pripravlja na olimpijske igre in gre na zmago na tem prvenstvu. Poskusimo jim danes pokvariti načrte,” so bile besede, s katerimi je glavni trener Franc Ferjanič pred tekmo pospremil naše risinje. Korejska reprezentanca je namreč v zadnjih letih vložila veliko v okrepitev igralskega in strokovnega kadra, zato je bil dober začetek prvenstva pred domačim občinstvom zanje še toliko bolj pomemben. Slovenskim hokejistkam, ki so tekmo začele brez dveh napadalk, saj njuna oprema še ni prispela v Korejo, na koncu presenečenje proti favoriziranim nasprotnicam ni uspelo.

2017apr02-SLO-KOR-80

Domače hokejistke so, skladno s pričakovanji, tekmo začele na vso moč in v začetnih minutah dominirale v slovenski tretjini. Tako je bilo v 5. minuti že pošteno vroče pred golom risnij. Te so korejske poskuse dvakrat uspešno odbile, v tretje pa so se po napaki obrambe pred slovenskim golom znašle kar tri nasprotnice in vsak poskus ubraniti strel je bil zaman. Domačinke so tudi po zadetku napadale z nezmanjšano močjo. Prekinitev za čiščenje ledu v 9. minuti je Slovenkam prišla prav, saj je kapetanka Pia Pren po desni odpeljala pak v napadalno tretjino, zadrsala mimo južnokorejske golmanke in poskusila s strelom po tleh. Domača čuvajka mreže je bila uspešnejša, a je odbitek prestregla Sara Confidenti, ga spravila do Eve Dukarič, ta pa v južnokorejsko mrežo za izenačenje 1:1. V nadaljevanju so v 11. minuti sledili težki trenutki za Slovenke, saj so se morale braniti z igralko manj na ledu. A slovenska obramba je zdržala. V 14. minuti je s prodorom ponovno po desni poskušala Pia Pren, po sredini je pridrsala tudi Sara Confidenti, korejska golmanka je bila že na tleh, a so domače branilke le uspele izbiti pak stran od gola. Pet minut pred koncem so svojo priložnost z igralko več dobile tudi naše risinje, a niso bile uspešne v postavitvi napada in ostalo je pri neodločenem rezultatu, s katerim sta ekipi tudi odšli na prvi odmor.

2017apr02-SLO-KOR-39

V uvodnih minutah nadaljevanja smo bili priče enosmernemu prometu v smeri slovenskega gola. Dolgo so nasprotnice pletle mrežo in v 28. minuti jim je tudi uspelo premagati slovensko obrambo ter povesti z 2:1. Sledila je napaka Slovenk in ponovno so se morale braniti le s štirimi igralkami. Kljub temu je kapetanka Pia Pren uspela ukrasti pak ter v protinapadu krenila proti južnokorejskemu golu, a je žal na koncu zmanjkalo nekaj zbranosti, da bi naša dekleta lahko izenačila. Domačinke so svojih nakanah uspele, izkoristile številčno prednost in povišale prednost na 3:1. Kar nekajkrat je bilo vroče v nadaljevanju srečanja. V 33. minuti je južnokorejska igralka streljala proti slovenskemu golu, pak se je neugodno odbil od ene izmed podstavljenih palic, vednar je bila slovenska čuvajka mreže Ines Confidenti popolnoma zbrana in v zraku odbila pak stran od gola. Dobre tri minute pred koncem druge tretjine so bile naše hokejistke ponovno kaznovane z malo kaznijo, a je slovenska obramba, predvsem pa golmanka Confidenti, vse poskuse uspešno odbila.

2017apr02-SLO-KOR-61

V zaključku srečanja smo prvih sedem minut gledali izmenjavanje izključitev na eni in na drugi strani, iz katerega so na koncu debelejši konec potegnile domačinke in zadele še v četrto. Nov zadetek južnokorejskih hokejistk je sledil v 50. minuti, ko so z natančnim strelom premagale slovensko obrambo in poslale pak za hrbet naše golmanke. Temperatura pred slovenskim golom je ponovno narasla v 53. minuti, saj je bilo v zmedi pred golom težko ugotoviti, kje natančno se nahaja pak. Na koncu se je vendarle končalo brez novega zadetka. Do konca srečanja so se precej že utrujene slovenske hokejistke v pretežni meri branile na svoji polovici ledene ploskve. Ob izteku rednega igralnega časa je Sara Confidenti v samostojnem prodoru še zadnjič poskušala premagati domačo vratarko, a je rezultat do konca ostal nespremenjen.

Igralka tekme v slovenskih vrstah je bila Ines Confidenti, ki je zbrala 73 obranjenih strelov.

Slovensko reprezentanco jutri ob isti uri čaka obračun z Avstralijo.

Južna Koreja – Slovenija 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

1:0 – 4:36 Kim (Choi)
1:1 – 8:20 Dukarič E. (Confidenti S., Pren)
2:1 – 27:06 Jo (Eom)
3:1 – 31:24 Choi (Park Yj, Jo) PP1
4:1 – 47:32 Im (Griffin)
5:1 – 49:09 Park Ja (Park Cl)

Streli: KOR 78 (29, 26, 23); SLO 12 (7, 1, 12)
Kazni: KOR 10 (2, 0, 8); SLO 12 (2, 4, 6)

SLOVENIJA: Confidenti I./Dukarič P., Bizjak, Haus, Lončar, Porekar, Zimšek, Beribak, Breznik, Confidenti S., Dukarič E., Kenig, Merc, Pazlar, Pren, Strniša, Svetina, Trener: Franc “Aci” Ferjanič