19. februar 2017, Zalog pri Ljubljani – S tekmo med ekipama “MODRIH” in “BELIH”, ki so ju sestavljale igralke vse treh slovenskih hokejskih klubov z žensko selekcijo – HDK Maribor, HK Olimpija in HK Triglav Kranj, se je tudi Hokejska zveza Slovenije premierno pridružila projektu Mednarodne hokejske zveze (IIHF) “Global Girls’ Game”. Globalna tekma med ženskima ekipama “modrih” in “belih” traja ves konec tedna, pri čemer vsaka izmed sodelujočih nacionalnih hokejskih zvez organizira eno tekmo (2×20 minut), rezultati vseh tekem po svetu pa se sproti prištevajo k skupnemu globalnemu rezultatu.

IMG_7770

Letošnja “Global Girls’ Game”, v kateri tokrat sodeluje 38 držav članic IIHF, se je začela v soboto, 18.2., zgodaj zjutraj v Dunedinu na Novi Zelandiji in je nato svojo pot okoli sveta nadaljevala na Japonskem in naprej po Azji, proti Evropi ter ameriški celini vse zaključka v nedeljo, 19.2., pozno popoldne s tekmo v kanadskem Torontu.

Hokejska zveza Slovenije se je za sodelovanje v omenjenem projektu IIHF, katerega namen je promocija ženskega hokeja, odločila po uspešnem, prav tako premierno, izvedenem “Girls’ Ice Hockey Weekend” oktobra lani.

IMG_7831

Ledena dvorana v Zalogu pri Ljubljani je bila prizorišče prvega tovrstnega obračuna, kjer se je pod budnim očesom glavnega trenerja slovenske ženske reprezentance Franca Ferjaniča zbralo triindvajset hokejistk, starih od 11 do 35 let. Kapetanki obeh ekip, Pia Pren in Sara Confidenti, sta tako na naboru imeli igralke vseh starostnih kategorij, od izkušenih reprezentantk do mladih igralk, ki so svojo športno pot začele šele v tej sezoni. Dekleta so se v tako mešanih ekipah morale hitro prilagoditi na “nove” soigralke, kar se je pokazalo za dobro učno izkušnjo, predvsem pa za obilico dobre volje. V duhu “fair-playa” sta se ekipi dogovorili, da bo vsak prekršek kaznovan s kazenskim strelom, tako da so gledalci lahko med tekmo videli dve najstrožji kazni.

IMG_7807

Ekipa “BELIH” je v uvodnih dvajsetih minutah dokaj prepričljivo povedla in čeprav se je ekipa “MODRIH” v nadaljevanju odločno borila, je slednji na koncu zmanjkalo časa. Neodgovorjeno ostaja vprašanje, kaj bi bilo, če bi tekma imela še dvajset minut. Končni rezultat: Ekipa “MODRIH” 2, Ekipa “BELIH” 4.

Nasmejani obrazi igralk po srečanju ter pobude, da bi tovrstne tekme morali imeti večkrat na leto, so bili dokaz, da so vsa dekleta uživala v današnjem dopoldnevu.

MODRE – BELE 2:4 (0:2, 2:2)

Ledena dvorana Zalog
Glavna sodnika: Matic Belimezov in Andraž Burazin

0:1 – 08:25 Confidenti S.
0:2 – 18:32 Svetina
0:3 – 23:11 Svetina (Dukarič, Pazlar)
1:3 – 21:40 Golob (Bizjak)
1:4 – 34:00 Stan (Svetina)
2:4 – 34:54 Biščak

MODRE: Lili Schuchtar (GK) / Tjaša Intihar (GK), Pia Pren (C), Katja Biščak, Maja Bizjak, Ana Golob, Barbara Kavčič, Jerca Kenig, Špela Prebil, Zala Povše, Lara Srakar, Nuša Urnaut

BELE: Tjaša Povšnar (GK), Sara Confidenti (C), Eva Dukarič, Maša Mole, Urša Pazlar, Marta Praprotnik, Sara Prokofjev, Ana Rejc, Zoja Stan, Ana Stražar, Tamara Svetina.