5. oktober 2016, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije se v letošnji sezoni pridružuje globalni pobudi Mednarodne hokejske zveze (IIHF) “World Girls’ Ice Hockey Weekend”, katere namen je omogočiti dekletom, da preizkusijo hokejski šport.

IIHF vse od leta 2011 vabi nacionalne hokejske zveze, da se z organizacijo posebnega dogodka v začetku oktobra pridružijo globalni promociji športa med dekleti ter ponekod tudi odpravljanju morebitnih predsodkov do ženskega hokeja. V minulih petih letih se je tovrstnih dogodkov po celem svetu udeležilo več tisoč deklet, samo v lanskem letu je v pobudi sodelovalo več kot trideset držav.

Hokejska zveza Slovenije bo, v sodelovanju z žensko hokejsko reprezentanco in ženskimi ekipami slovenskih klubov, organizirala Girls’ Ice Hockey Weekend Slovenia 2016 v nedeljo, 9. oktobra 2016 ob 13. uri v Ledeni dvorani Zalog pri Ljubljani.

Vsa dekleta, ki jih zanima hokej, pa doslej niso vedela, kje bi to lahko preizkusile, bodo prihajajoči konec tedna v pozitivnem, zabavnem in varnem okolju imele priložnost spoznati nekatere osnovne veščine hokejske igre, se seznanile z možnostmi treninga hokeja v Sloveniji ter obenem sklepala nova prijateljstva.

V okviru prireditve si bo mogoče tudi izposoditi osnovno opremo, vendar pa dekleta naprošamo, da v kolikor že imajo vsaj običajne drsalke ter smučarske rokavice, hlače in čelado, le te prinesejo s seboj. Starostnih omejitev ni.

Po zaključku prireditve bosta ženski članski ekipi HK Olimpija in HK Triglav Kranj odigrali tekmo rednega dela državnega prvenstva za članice. Vstop je prost.