Dekleta so po porazu z Mehiko, imela včeraj na prvenstvu prost dan, ki so ga izkoristile za izlet v Pamplono. Kot se je izkazalo jim je premor dobro del, danes so dosegle še tretjo zmago na prvenstvu.

Kljub izjemnemu trudu terapevtke Petre Knez in protibolečinski injekciji, gleženj Pie Pren tudi danes ni bil v takšnem stanju, da bi slednja lahko zaigrala. Veseli dejstvo, da je risinjam naposled stekla tudi igra z igralko več, danes so zadele kar štirikrat. Prva tretjina se je sicer končala z vodstvom Islandk, a že začetek druge tretjine je napovedal boljšo predstavo naših deklet. V 22. minuti je do ploščka ob ogradi prišla Sergeja Zimšek, sama oddrsala proti vratom nasprotnic in zadela za 1:1. Sledila je popolna ofenziva Slovenk, ki so med 34. in 37. minuto zadele dvakrat. V 34. Minuti, sta v igri dveh proti eni, Islandke lepo izigrali Tamara Lepir in Sara Confidenti. Slednja je na drugi vratnici lepo sprejela podajo Lepirjeve in premagala Karitas Halldorsdottir. Za prednost dveh zadetkov pa je tri minute kasneje s strelom z modre črte poskrbela Mojca Duh.

Mojca Duh

Mojca Duh (Foto: Elvar Palsson)

Prav slednja pa je načela islandsko mrežo po slabi minuti igre zadnje tretjine. Piko na i dobri igri so risinje postavile v zadnjih šestih minutah tekme, ko so zadele kar trikrat. V 54. minuti je številčno prednost, z izjemno lepim strelom z modre črte, izkoristila Tea Lahajnar. Do konca igralnega časa je dvakrat po samostojni akciji zadela mlajša izmed sester Confidenti, Sara. Na drugi strani je drugi zadetek za Islandijo dosegla Silvia Bjorgvinsdottir.

Sara Confidenti

Sara Confidenti (Foto: Elvar Palsson)

IZJAVE PO TEKMI:

Tea Lahajnar, napadalka Slovenije:

»Danes smo pristopile k tekmi veliko bolje in predvsem sproščeno kot proti Mehiki. Igrale smo ekipno, bile razpoložene in to nam je pomagalo do zmage. Jutri nas čaka še tekma z Avstralijo, ki do sedaj ni pokazala najboljše igre, a vendar jih ne gre podcenjevati. Odigrati moramo tako kot danes, dati vse od sebe in zmagati. O prvem mestu ne odločamo same, še vedno verjamemo, da bo Španija v večerni tekmi premagala Mehiko in nam pomagala, da osvojimo tako želeno zlato.«

Sara Confidenti, napadalka Slovenije:

»Vesele smo, da nam je končno stekla igra z igralko več, kar je vsekakor pripomoglo k današnji zmagi. Odlično smo komunicirale med seboj in se borile od prve do zadnje minute. Jutri nas čaka še zadnja tekma in naš cilj je jasen, hočemo zmagati in do zadnje tekme prvenstva verjeti v to, da ga bomo končale na vrhu. Vsekakor bomo morale odigrati zbrano, brez podcenjevanja nasprotnic in izkoristit priložnosti, ki se nam bodo ponudile.«

 

 

 

Islandija – Slovenija  2:7 (1:0, 0:3, 1:4)

Pabellon de Hielo. Gledalcev 110. Sodnice: Liu (CHN), Pobozniak (POL), Streitova (CZE).

Strelke: 1:0 Gudbjartsdottir (Johannesdottir, 7., PP1), 1:1 Zimšek (Lepir, 22., PP1), 1:2 S. Confidenti (Lepir, 34.), 1:3 Duh (S. Confidenti, 37., PP1), 1:4 Duh (41.), 1:5 Lahajnar (Manfreda, 54., PP1), 1:6 S. Confidenti (Lončar, 55.), 2:6 S. Bjorgvinsdottir (Gudbjartsdottir, 58.), 2:7 S. Confidenti (Duh, 59.).

Kazenske minute: Islandija (2, 4, 4), Slovenija  (6, 2, 2).

Streli na gol: Islandija 15, Slovenija 47.