Reprezentanca člani

Češki hokejisti močnejši od risov

12. maj 2017, Pariz – Peta tekma na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Franciji je Sloveniji za nasprotnico prinesla Češko, še zadnjo med »velikimi« reprezentancami te skupine. Po drugem dnevu premora na prvenstvu so Slovenci v tekmo odšli z eno osvojeno točko z uvoda v prvenstvo proti Švici. V slovenskih vratih je tudi tokrat začel Gašper Krošelj.

Foto: International Ice Hockey Federation

Foto: International Ice Hockey Federation

Naša izbrana vrsta se je že takoj znašla pod češkim pritiskom, ki je bil še izdatnejši od 66 sekunde naprej, ko je na kazensko klop moral Blaž Gregorc. Čehi so hitro postavili napadalno formacijo in po dobri minuti igre tudi prvič premagali Krošlja, potem ko je v prazno mrežo po odbitem strelu brez težav zadel Michal Repik. Iz protinapada je Petra Mrazeka ogrel Aleš Mušič, težave naših pa so se nadaljevale v 8. minuti srečanja, ko je na kazensko klop moral še kapetan Jan Muršak. Tudi tokrat so Čehi priložnost izkoristili, kar sodniki sprva sicer niso videli. Kamero na sredini gola je zadel Roman Horak, njegov gol pa so sodniki priznali šele po izteku kazni Muršaku, ko so Čehi zadeli še enkrat. A ta gol ni veljal. Na visokih 3:0 so Čehi, ki so vmes zadeli tudi okvir vrat, povišali že v 12. minuti, ko je še enkrat izpred gola zadel Horak. Prva priložnost z igralcem več se je Slovencem ponudila v 13. minuti tekme, ko je bil izključen Michal Kempny, a tega niso izkoristili. Podobno kot ne izključitve Repika v 18. minuti srečanja, ko je nevarno poizkušal predvsem Robert Sabolič.

Foto: International Ice Hockey Federation

Foto: International Ice Hockey Federation

Tudi v drugi tretjini na zadetek v slovenski mreži ni bilo potrebno čakati dolgo, ko je Krošlja pred golom premagal še Kempny. Slovenska reprezentanca je nato vendarle zaigrala bolje in odločneje, si ustvarila tudi nekaj lepih priložnosti po strelih Boštjana Goličiča, Nika Pema, Saboliča in Klemena Pretnarja, a Mrazek je ostal zbran in rezultat po dveh tretjinah srečanja je bil 4:0 za Češko.

Foto: International Ice Hockey Federation

Foto: International Ice Hockey Federation

V zadnji tretjini so Slovenci nudili vedno boljši odpor renomirani Češki, za svoj trud pa so bili nagrajeni na začetku 45. minute, ko je lepo podajo Muršaka izza gola izkoristil Miha Verlič za sploh svoj prvi zadetek na svetovnih prvenstvih elitne divizije. V naslednji minuti sta se zapletla Anže Kuralt in Kempny, ki sta dobila po dve minuti kazni. Super akcijo Slovenije pred vrati Mrazeka po podaji Roka Tičarja žal ni zaključil Sabolič, v igri 4-4 pa je sledil protinapad Romana Červenke, ki je preigral Krošlja in postavil končnih 5-1. V 56. minuti je bil sicer izključen še Radko Gudas, a naši igralci terenske premoči niso kronali z novim zadetkom.

Jutri čaka Slovenijo izjemno pomembna tekma proti Belorusiji. Za igralca današnje tekme je bil izbral Aleš Mušič.

Češka – Slovenija 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)

1:0 – 02:12 Repik (Kovar, Cervenka) PP1
2:0 – 08:20 Horak (Pastrnak, Voracek) PP1
3:0 – 11:46 Horak (Gudas)
4:0 – 22:09 Kempny (Vrana)
4:1 – 44:04 Verlič (Muršak, Urbas)
5:1 – 47:15 Cervenka (Kovar)

Streli: CZE 37 (18, 4, 15); SLO 15 (4, 6, 5)
Kazni: CZE 6 (4, 0, 4); SLO 6 (4, 0, 2)

SLOVENIJA: Krošelj/Pintarič, Pretnar, Kovačevič, Jeglič, Tičar, Sabolič, Gregorc, Robar, Urbas, Muršak, Verlič, Vidmar, Kranjc, D.Rodman, Ograjenšek, Goličič, Podlipnik, Repe, Mušič, Pem, Kuralt; Selektor: Nik Zupančič

Zapisnik tekme
Posnetek tekme
Vrhunci tekme

Komentarji

 • Slovenske železnice

  Slovenske železnice
 • ŠportnaLoterija

  ŠportnaLoterija
 • Riko

  Riko
 • CCM

  CCM
 • Prosports

  Prosports
 • BTC City

  BTC City
 • Unija

  Unija
 • Kompas

  Kompas
 • SinusIKS

  SinusIKS
 • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
 • Fundacija za šport

  Fundacija za šport
 • Petrol

  Petrol
 • I Feel Slovenia

  I Feel Slovenia
 • Bled

  Bled