7. september 2017, Celje – Drugo četrtfinalno srečanje pokalnega tekmovanja je v ledeno dvorano knežjega mesta privabilo precejšnje število ljubiteljev hokeja, saj je na led stopila domača ekipa HK ECE Celje, ki je v boju za polfinalno vstopnico palice prekrižala s hokejisti HK Playboy Slavije.

2017sep07_CEL-SLA-01

Večerna tekma, ki sta si jo ogledala tudi novi in nekdanji selektor slovenskih risov Kari Savolainen in Nik Zupančič, je v uvodnih dvajsetih minutah postregla z veliko enosmernega prometa proti golu gostov iz Zaloga. Domači hokejisti so pritiskali na obrambo rumeno-črnih, še zlasti ob številnih izključitvah na strani slednjih. Veliko priložnosti za zadetek, a vsakokrat je zmanjkal zaključek, ki bi pak spravil čez gol črto Slavije. Slednja se je uspešno, včasih tudi s kančkom sreče, ubranila vseh poskusov domače ekipe. V obratni smeri so Založani  le občasno poskušali resno ogroziti mrežo celjskih hokejistov, kar se je nenazadnje odrazilo na rezultatu ob prvem odmoru – 0:0.

2017sep07_CEL-SLA-04

Nadaljevanje srečanja so bolje začeli domačini, ki so v uvodni minuti izkoristili nepazljivost gostujoče obrambe in najprej povedli, ter slabi dve minuti kasneje pred domačim občinstvom še povišali vodstvo. Dva hitra zadetka sta domačim hokejistom dala svež zagon in nadaljevali so v podobnem slogu ter številne poskuse še v tretje premagati čuvaja mreže rumeno-črnih na polovici srečanja okronali še s tretjim zadetkom. Gostje se niso predali, saj so v nadaljevanju strnili vrste in izkoristili eno izmed več priložnosti z igralcem več na ledu v tej tretjini, ter znižali zaostanek na 3:1. Izključitve so se nadaljevale, zadnja  izmed v tem delu tekme njih je prišla sekundo pred koncem druge tretjine. Hokejisti Slavije so izkoristili sodniški met pred domačim golom in pak bliskovito pospravili v mrežo ter se tako spet vrnili v igro.

2017sep07_CEL-SLA-03

V zadnji del drugega četrtfinalnega obračuna sta obe ekipi vstopili z zavestjo, da nič še ni odločeno, saj je prednost Celjanov minimalna in v dvajsetih minutah je mogoče prav vse. Načrt gostov iz Zaloga se je začel kvariti že kmalu na začetku, saj so si privoščili novo izključitev. Celjani so to izkoristili in ponovno povišali prednost na dva gola razlike. Dokončno so rumeno-črnim načrte prekrižali domači hokejisti v 51. minuti, ko so s strelom od daleč našli prazen prostor med obrambo Slavije in mrežo le te zatresli še v peto. Žarek upanja za Slavijo je posijal tri minute pred koncem, ko so še tretjič premagali mladega celjskega čuvaja mreže. Vendar je ostalo premalo časa, da bi nadoknadili zaostanek še dveh zadetkov in domači hokejisti so pred domačim občinstvom zasluženo slavili.

Celjani so tako drugi polfinalisti in se bodo v soboto pomerili z zmagovalcem jeseniškega obračuna med HDD SIJ Acroni Jesenice in HD Mladi Jesenice

HK ECE Celje – HK Playboy Slavija 5:3 (0:0, 3:2, 2:1)

1:0 – 20:45 Grahut N.
2:0 – 23:31 Leber (Grahut Ž.)
3:0 – 30:31 Leber (Ogrizek) PP1
3:1 – 33:57 Čampa (Bohinc, Snoj) PP1
3:2 – 40:00 Gorše
4:2 – 43:35 Ogrizek (Leber, Grahut Ž.)
5:2 – 50:32 Kolar
5:3 – 56:59 Bohinc (Čampa)

Zapisnik tekme