29. oktober 2015, Zalog – Triglavani so pred nocojšnjo tekmo Pokala Slovenije 2015 zapisali, da si želijo polfinalni obračun z Ebel-ligašem v domači dvorani na Zlatem polju. Več kot polovico dvoboja z domačo Slavijo je kazalo, da jim bo to tudi uspelo. Kljub temu, da so bili nekajkrat z igralcem manj na ledu, so gostje iz Kranja vse do uvodnih minut zadnjega dela uspešno branili vodstvo z začetka srečanja, ko so domačini vendarle zlomili njihov odpor in zmago zadržali doma.

V prvem delu srečanja so gostje iz gorenjske prestolnice prevzeli pobudo. Izkoristili so številčno premoč na ledu po izključitvi napadalca rumeno-črnih Črta Snoja ter v sedmi minuti srečanja, po podajah Nejca Hočevarja in Krištofa Potočnika, povedli z golom Luke Logarja. Domačini so imeli priložnosti za izenačenje najprej v osmi minuti, ko je bil zaradi spotikanja izključen Tilen Kalan ter kasneje še v dvanajsti minuti, ko je bil zaradi enakega greha na kazensko klop poslan Nejc Vovk. Kljub temu sta ekipi na prvi odmor odšli z rezultatom 1:0 za kranjske Orle.

V drugem delu je Slavija pritisnila na gol gostov, kar se je odrazilo v dvakrat večjem številu strelov na gol gorenjskega čuvaja mreže Kristjana Šenka, kot pa so jih belo-modri gostje v tem delu srečanja uspeli usmeriti proti zaloški hobotnici Luki Sotlarju. Tudi izključitvi na strani domačih, Tadeja Snoja v petindvajseti minuti in Nika Humarja v enaintrideseti minuti ter na strani gostov Luke Logarja v osemindvajseti in Jana Lampiča v štirideseti minuti tekme, niso prinesle spremembe rezultata.

Zadnji del tekme so Kranjčani začeli z igralcem manj, a se vseeno uspešno ubranili pred poskusi Slavije, da poravna rezultat in se vrne v igro za mesto v polfinalu. V triinštirideseti minuti tekme je bilo za kranjske Orle usodno zavlačevanje igre s strani Nejca Vovka, ki si je tako prislužil drugo kazen na tekmi. Zgolj tri sekunde so potrebovali Založani, da so premagali kranjskega golmana in izenačili na 1:1. Zadetek je rumeno-črnim očitno dal krila, saj so se v nadaljevanju ubranili z igralcem manj, potem ko je bil v enainpetdeseti minuti izključen Nik Truden, ter nato v oseminpetdeseti minuti  s samostojno akcijo Tadeja Snoja povedli z 2:1. Triglavani so pol minute pred koncem srečanja poskusili z dodatnim napadalcem na ledu, vendar je Sebastjan Grošelj po podaji Andraža Čampe ta poskus kaznoval z zadetkom na prazen gol in postavil končni izid 3:1.

HK Playboy Slavija si je s to zmago priborila vstopnico za polfinalni obračun z HDD Telemach Olimpijo, ki bo prav tako na domačem ledu v Zalogu v torek, 10/11/2015.

V drugem polfinalnem srečanju se bosta istega dne v Celju pomerili ekipi HK ECE Celje in HDD SIJ Acroni Jesenice.

PokalSlovenije15_bracket