Po dnevu počitka, so risinje svojo tretjo tekmo na Islandiji odigrale v zgodnjem terminu, ob 14. uri po slovenskem času. Premoč naših deklet je bila več kot očitna in srečanje se je zaključilo z izidom 4:0.

Prva tretjina sicer ni prinesla zadetkov, rezultat pa bi kaj lahko bil tudi drugačen. Slovenke so na vrata Jente Vanroy sprožile kar 13 strelov, a nobeden izmed njih ni našel poti za njegov hrbet. Na drugi strani je bila Ines Confidenti tako rekoč brez dela, saj so Belgijke le enkrat samkrat sprožile proti njenim vratom. Že uvodne minute druge tretjine pa so prinesle zadetek. Na začetku 25. minute je po podaji Pie Pren in Nadje Vakaričič zadela Tamara Lepir. Sledila je izključitev na strani Belgije kar je izkoristila branilka Mojca Duh in vodstvo povišala na 2:0. V zadnjih dvajsetih minutah so maloštevilni gledalci videli še dva zadetka v mreži tokratnih nasprotnic risinj. Najprej je v 44. minuti za 3:0 zadela Prenova, ob prednosti igralke več, pa je zmago v 56. minuti potrdila Sara Confidenti. Jutri se bodo naša dekleta, prav tako kot danes, ob 14. uri  pomerila s Turčijo.

Sara Confidenti

Sara Confidenti (Foto: IIHF)

Tamara Lepir, napadalka Slovenije:

“Prva tretjina se je končala brez zadetkov, čeprav smo ves čas pritiskale s streli, a je njihova vratarka uspešno opravila svojo nalogo. Njihovo strnjeno obrambno igro smo naposled uspele prebiti v drugi tretjini, na kar se nam je odprlo v napadu in do konca smo premoč kronale s štirimi zadetki. Vesele smo zmage, ne oziramo se na poraz, ki se nam je zgodil in zavzeto igramo naprej. Zavedamo se kakšen rezultat nas lahko še vedno popelje na prvo mesto in jutri je čas za novo zmago.”

Mojca Duh, branilka Slovenije:

“Morda je glede na rezultat videti, da smo do zmage prišle na lahek način, a temu ni bilo tako. Za njo smo garale na ledu od prve do zadnje minute.Obrambne igralke smo imele tokrat nekaj manj dela, saj so nasprotnice igrale dokaj zaprto in redko prišle do čistih strelov. Bilo je nekaj več možnosti za vključevanje v napad in to sem dobro izkoristila. Jutri nas čaka že nova tekma, tudi proti Turčiji po treba odigrati na polno. Vsaka bo morala dati od sebe več kot sto procentov, veliko bo treba drsati, kajti drugače bo težko prebiti njihovo obrambo. Gremo na zmago.”

Irena Kraner, napadalka Slovenije:

“Z zmago moramo biti zadovoljne, čeprav se zavedamo, da bi naša igra lahko bila še boljša. Potem, ko nam nikakor ni uspelo zadeti v prvi tretjini nam je trener dejal, da se postavimo nekoliko višje, saj so naše nasprotnice igrale zelo zaprto. S tem nam je uspelo razbiti njihovo obrambo in doseči zadetke. Danes naši petorki nikakor ni uspelo zadeti, pa čeprav smo si ustvarile kar nekaj priložnosti, a ni pomembno kdo zadene, na koncu šteje zmaga. Jutri nas čaka Turčija, proti kateri bo potrebno odigrati zbrano vseh šestdeset minut. Njihova igra je izjemno zaprta in biti bomo morale postavljene visoko, če želimo prebiti njihov obrambni zid. V tekmo je treba vstopiti brez vsakih kalkulacij in zagotovo bo to prineslo ugoden rezultat.”

Irena Kraner

Irena Kraner (Foto: IIHF)

Slovenija – Belgija 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Laugardalur Arena. Gledalcev 112. Sodnice: Winklmayr, Hetherington, Hjartardottir.

Strelke: 1:0 Lepir (Pren, Vakaričič, 25.), 2:0 Duh (Pren, Lepir, 30., PP1), 3:0 Pren (Duh, 44.), 4:0 S. Confidenti (Lepir, 56., PP1).

Kazenske minute: Slovenija (4, 0, 0), Belgija (2, 4, 2)

Streli na gol: Slovenija 44, Belgija 13.